Najväčšie prestupy tohto leta: Ako sa darí hráčom v novom pôsobisku?

NETKY.SK • 4 December 2021, 18:00 • 2 min
Najväčšie prestupy tohto leta: Ako sa darí hráčom v novom pôsobisku?

Často sme svedkami toho, že tie najväčšie prestupy nie sú tými najlepšími. Z histórie by sme mohli zaspomínať na prestup Fernanda Torresa alebo Andreja Ševčenka do londýnskej Chelsea, či napríklad na prestup v tej dobe najlepšieho futbalistu planéty Brazílčana Kaká do slávneho Realu Madrid. Dnes si priblížime, ako sa darí najzvučnejším prestupom tohto leta.

slovakia

left justify in out

Lionel Messi 

Obrovský šok spôsobilo oznámenie prezidenta Barcelony o odchode Lionela Messiho z jeho milovaného katalánskeho klubu. Bolo jasné, že Messi prestúpi do jedného z najbohatších klubov sveta a už sa len špekulovalo o tom, ktorý si argentínsky kúzelník vyberie. Nakoniec sa rozhodol pre parížsky Saint-Germain a zo začiatku sa  Argentínčan pomerne trápil, ale postupom času nám ukázal, že len potreboval pár zápasov na rozohranie. 

 

Jeho prvý pamätný moment tejto sezóny prišiel v zápase LM, keď sa nádherne presadil do siete Manchestru City. Od toho momentu začal dokazovať svoje nadpozemské kvality a pomaly, ale isto sa stáva kľúčovým hráčom PSG. V nedeľňajšom ligovom zápase si pripísal hetrik asistencií a doviedol svoj tím za cennou výhrou nad St. Etienne 3:1.

 

Hodnotenie: B

 

 

Cristiano Ronaldo

V letnom prestupovom období sme zažili "homecoming" portugalskej futbalovej ikony Cristina Ronalda do jeho milovaného Manchestru United. Ronaldo zažil perfektný debut v divadle snov proti Newcastlu United, Ronaldo sa dvakrát presadil do siete Magpies a zariadil výhru domácich pri svojej premiére.

 

Otázkou zostávalo, či Ronaldo dokáže napodobňovať takéto výkony počas celej sezóny v najnáročnejšej futbalovej lige sveta. Odpoveď bola jednoduchá, áno! Ronaldo niekoľkokrát v LM zachránil krk už bývalého trénera Solksjaera, napríklad v zápase proti Villarealu

 

V Premier League nastúpil do 11 zápasov a má na konte 6 gólov a 2 asistencie, dokopy v tohtoročnej sezóne skóroval 12 gólov a je jednoznačne ťahúňom trápiaceho sa Manchestru United

 

Hodnotenie: A

 

 

Antoine Griezmann

Perfektný marketingový ťah urobilo Atletico Madrid, ktoré predalo Griezmanna do Barcelony za 120 miliónov eur. V letnom prestupovom období sa po nevydarenom pôsobení vrátil Grizemannn do Atletica Madrid, a to „iba“ za 40 miliónov eur.

 

Griezmannnovi sa nepodarilo ani v Atleticu nájsť svoju stratenú formu, no jeho výkony sú určite o triedu lepšie ako v drese katalásnkej Barcelony. Jeho najlepším momentom bol nádherný volej do siete AC Milána, ktorý doteraz drží postupové šance pre Los Colchoneros. V La Lige má zatiaľ na konte 3 góly a 2 asistencie a v LM zaznamenal zatiaľ 2 góly v 5 zápasoch. 

 

Hodnotenie: C+

 

 

Romelu Lukaku

Ďalším navrátilcom do svojho predošlého klubu bol belgický ostrostrelec Romelu Lukaku. Lukaku sa po nevydarenom pôsobení u červených diablov odsťahoval do Talianska, kde naplno reštartoval svoju kariéru a doviedol Inter k vytúženému Scudettu.

 

V Chelsea mal debut ako hrom, okamžite sa presadil do siete Arsenalu aj Zenitu Petrohrad a hneď sa zabudlo na jeho nevydarené pôsobenie v Manchestri United. Do Anglicka prišiel nový Lukaku, nie ten, ktorý si nevedel prebrať loptu v drese červených diablov. 

 

Lenže prišlo pár nevýrazných zápasov a hlavne zranenie, ktoré vyradilo Belgičana z hry a pomaly ale isto sa vracia až teraz na začiatku decembra. Za Chelsea zatiaľ nastúpil do 13 zápasov a na streleckom konte má iba 4 góly a jednu asistenciu. 

 

Hodnotenie: C

 

 

Sergio Ramos

Jedným z najprekvapujúcejších prestupov bol prestup Sergia Ramosa do PSG. Kapitán a odchovanec bieleho baletu sa po priam nekonečnej dobe rozhodol opustiť svoj milovaný klub, kde patrí medzi najväčšie legendy histórie klubu a teraz oblieka rovnaký dres ako jeho dlhoročný rival Lionel Messi

 

Ramos bol dlhodobo zranený, takže jeho momentálne herné predstavenie nedokážeme nijako ohodnotiť. No jedno je jasné, že si doposiaľ Sergio Ramos aspoň veľmi slušne zarobil. 28. novembra nastúpil  na svoj prvý a doposiaľ jediný zápas, keď dopomohol svojmu PSG pri víťazstve nad St. Etienne 3:1.

 

Hodnotenie: D-

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies