VIDEO: Máme slovenskú majsterku Európy do 23 rokov na 400 m prekážok

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 08:27 • 2 min
VIDEO: Máme slovenskú majsterku Európy do 23 rokov na 400 m prekážok

TALLINNE - Slovenská reprezentantka Emma Zapletalová získala zlatú medailu v sobotňajšom finále na 400 m prekážok na majstrovstvách Európy pretekárov do 23 rokov v atletike v estónskom Tallinne.

slovakia

left justify in out

Vo utvorila slovenský rekord 54,28 sekúnd, ktorý bol doposiaľ 55,19 sekúnd, ale aj rekord šampionátu. Doterajším maximom ME bol čas 54,50 sekúnd.

 

img

Zverenka Petra Žňavu získala pre slovenskú atletiku štvrté zlato v histórii ME do 23 rokov. Pred ňou sa dvakrát tešil guliar Mikuláš Konopka (1999, 2001) a pred štyrmi rokmi šprintér Ján Volko na 200 metrov.

 

 

Prečítajte si: VIDEO: Bez povolenia si vzal McIlroyovu palicu! Pripravoval sa na odpal, no už ho mala ochranka

"Je to neskutočný pocit, stále tomu nemôžem uveriť. Išla som si za tým, verila som, že mi to vyjde, ale teraz, keď sa to naozaj stalo, neviem čo k tomu povedať. A navyše ešte k tom tomu aj taký osobák! Som prekvapená, veľmi ma to teší. Vedela som, že mám na to, aby som prelomila 55 sekúnd a len som čakala, kedy to príde. Ale až také zlepšenie som neočakávala. Verila som v čas okolo 54,60," povedala 21-ročná Zapletalová na facebooku Slovenského atletického zväzu.

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Ravanelli sa obáva, že scéna je už pripravená pre Angličanov

Ako vraví, súperky vo finále príliš nevnímala, snažila sa bežať naplno svoj vlastný beh. "Som nesmierne rada, že mi prvý raz vyšlo bez zaváhania všetkých desať prekážok. A či mám rezervy? No neviem, uvidíme. Nechajme sa prekvapiť," dodala Zapletalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona