Erdogan požiadal o stretnutie s Putinom pred klimatickým summitom v Paríži

NETKY.SK • 27 November 2015, 13:00 • 2 min
Erdogan požiadal o stretnutie s Putinom pred klimatickým summitom v Paríži

MOSKVA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požiadal o stretnutie so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom, ktoré by sa malo uskutočniť 30. novembra v Paríži. Oznámil to dnes Kremeľ, ktorý citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Prezidentovi bol doručený návrh tureckej strany na stretnutie na úrovni hláv štátov. Viac k tomu teraz neviem povedať," uviedol Putinov hovorca Dmitrij Peskov na tlačovej konferencii.

Putin a Erdogan sa zúčastnia na globálnom klimatickom summite, ktorý sa začína v rovnaký deň, ako je dátum navrhovanej schôdzky. Peskov zároveň uviedol, že Erdogan Putinovi telefonoval sedem alebo osem hodín po tom, ako Turecko v utorok zostrelilo ruské vojenské lietadlo. Erdogan však vo štvrtok pre televíznu stanicu France 24 uviedol, že sa síce po incidente Putinovi pokúšal dovolať, ale rozhovor sa neuskutočnil.

 

Ruské ministerstvo obrany prerušilo vo štvrtok akúkoľvek vojenskú spoluprácu s Tureckom, k čomu patrí aj zrušenie horúcej linky zriadenej na výmenu informácií o ruských leteckých útokoch v Sýrii. Moskva pohrozila Ankare aj ekonomickými sankciami a uviedla, že od tureckej strany očakáva prijateľné vysvetlenie dôvodov zostrelenia stíhacieho bombardéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies