Enviropolícia navrhuje podať obžalobu v miliónovej odpadovej kauze

NETKY.SK • 28 August 2023, 16:30 • 2 min
Enviropolícia navrhuje podať obžalobu v miliónovej odpadovej kauze

Bratislava - Enviropolícia podala návrh na podanie obžaloby na 48-ročného Bratislavčana, ktorý je obvinený pre pokračovací zločin neoprávneného nakladania s odpadmi v rozsahu viac ako 8,9 milióna eur s DPH. V prípade dokázania viny mu hrozí odňatie slobody na tri až osem rokov. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Obvinený v roku 2020 na pozemkoch jeho spoločnosti, kde sa nachádzalo protiprávne vytvorené úložisko odpadu v Ivanke pri Dunaji, protiprávne recykloval odpad. "Prostredníctvom spoločnosti, ktorej je konateľom, prevádzkoval jej mobilné zariadenia na zhodnocovanie odpadu a protiprávne zhodnotil 300.000 ton odpadu ako zemina a kamenivo, betón a zmiešané odpady zo stavieb a demolácií," doplnila polícia. Protiprávnu recykláciu vykonával aj v bratislavských Vajnoroch, kde bolo tiež protiprávne vytvorené úložisko odpadu. "Pomocou mobilného zariadenia na zhodnocovanie zhodnotil 88.000 ton odpadu ako zemina a kamenivo, betón a zmiešané odpady zo stavieb a demolácií," priblížili policajti. Obvinený P. S., ako aj obvinená spoločnosť podľa polície úmyselne nakladali s odpadmi vo veľkom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi a zvýšili riziko ohrozenia životného prostredia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies