Ekvádorčanka sa prebrala v rakve po tom, čo ju lekári vyhlásili za mŕtvu

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Ekvádorčanka sa prebrala v rakve po tom, čo ju lekári vyhlásili za mŕtvu

QUITO - Staršia žena sa v Ekvádore cez víkend zobudila v rakve na svojej vlastnej poslednej rozlúčke a v súčasnosti sa lieči v tej istej nemocnici, ktorá ju dva dni pred smútočným obradom vyhlásila za mŕtvu.

slovakia

left justify in out

Staršia žena sa v Ekvádore cez víkend zobudila v rakve na svojej vlastnej poslednej rozlúčke a v súčasnosti sa lieči v tej istej nemocnici, ktorá ju dva dni pred smútočným obradom vyhlásila za mŕtvu. TASR o tom informuje podľa pondelkovej správy agentúry AFP.

 

Video zverejnené na sociálnej sieti Twitter zachytáva 76-ročnú Bellu Montoyovú, ako jej z rakvy pomáhajú dvaja muži. Podľa jej syna Gilberta Balberána žena po päťhodinovom smútočnom obrade búchala do steny rakvy rukou. Balberán musel požiadať o rakvu pre chudobné rodiny po tom, čo verejná nemocnica Martina Icazu vyhlásila jeho matku v piatok za mŕtvu. "Dokonca nám dali aj úmrtný list," povedal pre tamojšie médiá. Ekvádorské médiá o tomto nezvyčajnom incidente informovali titulkami, v ktorých oslavovali ženino "zmŕtvychvstanie", všíma si AFP.

 

Montoyovú prijali do nemocnice s podozrením na infarkt. Utrpela zástavu srdca, pričom nereagovala na oživovanie. Službukonajúci lekár ju tak vyhlásil za mŕtvu, uviedlo v nedeľu ekvádorské ministerstvo zdravotníctva. Rezort dodal, že na prešetrenie incidentu zriadil výbor a že bude dohliadať na zdravotnú starostlivosť o Montoyovú. Balberán uviedol, že svoju matku navštívil v nedeľu na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Moja mama je na kyslíku. Jej srdce je stabilné," povedal Balberán o súčasnom stave svojej matky pre denník El Universo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies