Enrique Iglesias a Pitbull absolvujú spoločné turné

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 11:24 • 2 min
Enrique Iglesias a Pitbull absolvujú spoločné turné

MIAMI - Španielsky spevák Enrique Iglesias a americký rapper Pitbull vyrazia na jeseň na spoločné turné po USA a Kanade, v rámci ktorého odohrajú celkovo šestnásť koncertov.

slovakia

left justify in out

Turné odštartujú 12. septembra v Newarku, neskôr sa predstavia napríklad vo Washingtone, Montreale, Toronte, New Yorku, Bostone, San Diegu, Los Angeles, Dallase, Atlante a posledný koncert odohrajú 25. októbra vo floridskom Hollywoode. Ako predskokan sa na všetkých vystúpeniach predstaví kolumbijský spevák J Balvin.

 

Pre Iglesiasa a Pitbulla, ktorí majú na konte viacero spoluprác, to bude už druhé spoločné turné. V roku 2011 totiž Pitbull vystupoval ako predskokan na niektorých koncertoch Iglesiasovho turné k albumu Euphoria (2010). "Ísť znova na turné s Enriquem je úžasné. Je talentovanou hudobnou hviezdou a tiež mojim blízkym priateľom, ktorého rešpektujem a od ktorého som sa veľa naučil. Spoločne prinesieme našim fanúšikom skvelú hudbu, energiu a to, čo si naozaj zaslúžia - aby si užívali život a na tri hodiny zabudli na všetko ostatné," uviedol 33-ročný Pitbull. "Pre mňa neexistuje lepšie miesto než pódium, na ktorom stojím pred svojimi fanúšikmi. A ísť na turné s blízkym priateľom a niekým koho obdivujem, tak ako Pitbulla, je naozaj pocta. Chceme predviesť ľuďom šou, ktorú si zapamätajú do konca života," dodal Iglesias. 

 

Tridsaťosemročný Enrique Miguel Iglesias Preysler pochádza z Madridu a jeho otcom je známy spevák Julio Iglesias. Svoj eponymný debut vydal v roku 1995 a postupne naň nadviazal štúdiovkami Vivir (1997), Cosas Del Amor (1998), Enrique (1999), Escape (2001), Quizás (2002), 7 (2003), Insomniac (2007), Euphoria (2010) a Sex And Love (2014). Počas kariéry si na konto pripísal 142 rôznych ocenení, pričom sa na svetovom trhu predalo až viac ako 100 miliónov kópií jeho nahrávok. 

 

Pitbull, vlastným menom Armando Christian Pérez, je rodákom z Miami, jeho rodičia však pochádzajú z Kuby. Na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2001, pričom debutoval o rok neskôr ako hosť na albume Kings Of Crunk formácie Lil Jon & The East Side Boyz. Prvú štúdiovku s názvom M.I.A.M.I. vydal v roku 2004, po ňom nasledovali nahrávky El Mariel (2006), The Boatlift (2007), Rebelution (2009), Armando (2010), Planet Pit (2011) a Global Warming (2012). Je tiež zakladateľom vydavateľstva Mr. 305 Inc., s ktorým spolupracuje aj slovenská speváčka Celeste Buckingham. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies