Odídenci ĽSNS asi preberú politický subjekt, ktorý založil bývalý prezident. Ušetria si tak "kopec" roboty

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 07:15 • 2 min
Odídenci ĽSNS asi preberú politický subjekt, ktorý založil bývalý prezident. Ušetria si tak "kopec" roboty

BRATISLAVA – Krídlo nespokojných členov, ktoré sa odtrhlo od Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS), plánovalo založiť novú politickú stranu. Odídenci pritom ľuďom sľubujú, že budú robiť konečne inteligentnú politiku.

slovakia

left justify in out

Ako informoval portál Aktuality.sk, skupina odídencov ako je europoslanec Milan Uhrík, Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočič a Miroslav Urban ako aj Milan Mazurek avizovali založenie novej politickej strany. Tento plán však asi pustili k vode.

 

Namiesto toho vstúpia do už existujúcej strany Hlas ľudu. Ušetria si kopec práce so zháňaním 10 - tisíc podpisov, ktoré by museli následne predložiť na Ministerstve vnútra SR, aby ich overilanový politický subjekt zaregistrovala.

 

S najväčšou pravdepodobnosťou tak vstúpia do strany Hlas ľudu, ktorej súčasťou je aj bývalá členka za Sme rodina Martina Šimkovičová.

 

Mohlo by vás zaujímať: Za odchodom členov z ĽSNS má byť paranoja Mariana Kotlebu

 

Bývalá moderátorka od vstupu do politiky už pritom vystriedala viacero straníckych tričiek. V minuloročných marcových parlamentných voľbách sa o dôveru ľudí uchádzala z jednotky na kandidátke tejto strany, ktorá získala mizivých 0,06 percenta hlasov voličov.

 

Strana Hlas ľudu je pritom iba premenovaná bývalá strana HZD (Hnutie za demokraciu), ktorú v roku 2002 založil ešte pred funkciou prezidenta Ivan Gašparovič.

 

Jej lídrom je bývalý poslanec NR SR Peter Marček, ktorý po vylúčení so Sme rodina prevzal a premenoval tento politický subjekt, aby sa taktiež vyhol zbieraniu podpisov.

 

Prečítajte si tiež: Odídenci z ĽSNS zakladajú novú stranu, chcú vraj robiť inteligentnú politiku

 

O tom, že má Marček podobné názory ako bývalý „Kotlebovci“, svedčí aj skutočnosť, že v polovici novembra minulého roka zorganizovali pred Prezidentským palácom demonštráciu proti súčasnej vládnej garnitúre.

 

Tohto protestu sa rovnako zúčastnili aj viacerí členovia ĽSNS. Odídenci od Kotlebu vstup do strany Hlas ľudu zatiaľ odmietajú komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies