Nečakaný comeback! Skupina P. S. prichádza po rokoch s novou skladbou Bez teba to nemá význam

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 17:0 • 2 min
Nečakaný comeback! Skupina P. S. prichádza po rokoch s novou skladbou Bez teba to nemá význam

Magda Vyletelová a skupina P.S. sú späť s novým singlom! Je smutný, no Maggie rozhodne tvrdí, že za žiadnym ex nevyplakáva, hoci sa z nej medzitým stala mama.

slovakia

left justify in out

Spomínate si na skupinu P.S.? Vznikla v roku 1999. Počas svojho pôsobenia na hudobnej scéne vydala štyri štúdiové albumy a do jej diskografie patrí aj výberovka Best of. Frontmanmi kapely boli Magdaléna Vyletelová a Branislav Jančich. Istú dobu spolu tvorili pár, no neskôr sa rozišli.

 

img

 

"V podstate prvý podnet pre vznik kapely dal Mário Klein. Bolo to v 98. roku, kedy som prišla do Bratislavy, aby som popri štúdiu na vysokej škole ekonomickej, ktorú som navštevovala v Banskej Bystrici, získala aj prax. Práve tu som sa zoznámila s Máriom. Bol to práve on, ktorý mi predstavil svojho kamaráta Miša Mošaťa, budúceho tretieho člena P.S.. A opäť to bol Mário, kto ma vzal na moje prvé karaoke v bratislavskom Elame, kde som získala prvé miesto. Víťazstvo bolo tým podnetom, že som začala vážne premýšľať o tom, že chcem spievať. Hľadala som niekoho, kto skladá piesne, a tak ma po určitom čase predstavil Miško Braňovi. Ten mi spočiatku robil piesne na sólový album. Vzniklo množstvo nahrávok," povedala Magdaléna podľa portálu skupina-ps.estranky.cz.

 

Prečítajte si: Nový singel od Nerieš "Viem to" je motiváciou dosiahnutia úspechu

 

V minulosti, konkrétne rokoch 2001-2007, sa preslávila najmä skladbami Neváhaj a zhasni, či baladou Ak mám o teba prísťTáto kapela sa však v roku 2008 zo scény vytratila.  V roku 2014 nastal pokus o návrat v novom zložení. Premiérový koncert odohrali 7. marca 2014. Potom však prišla ďalšia odmlka. Momentálne z pôvodného zloženia zostala iba Magdaléna Vyletelová, ktorá je zároveň autorkou piesne.

 

"Dovolím si použiť metaforu, ktorú už použilo veľa ľudí predomnou, či pri vydaní albumu alebo len singla. To, že táto pesnička uzrela svetlo sveta, je akoby sa narodilo bábätko. A pôrod bol neskutočne náročný. Dlhé hodiny kontrakcií, bez epidurálky, s rôznymi komplikáciami, maminy vedia, ale keď ho už držíte v rukách, všetko zlé je preč a vy si len vychutnávate tú jeho vôňu. Tak, ako ja pred rokmi vôňu mojej dcérky," napísala Magdaléna Vyletelová na sociálnej sieti.

 

 

Magda sa rozhodla po dlhej pauze vrátiť k hudbe

Nová skladba aj videoklip k nej by mohol napovedať, že textovo ide o časť Magdinho reálneho života, opak je však pravdou. "Bolo by mi ľúto, keby niektoré moje "šuflíkové" skladby nedostali šancu uzrieť svetlo sveta, nehovoriac o tých nových. Všetko dnes vnímam úplne inak, aj s ohľadom na to, že som mamou, ale hudba a komponovanie ma stále napĺňa," povedala.

 

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Reggae v podaní Dominiky Mirgovej a špeciálneho hosťa! Uhádnete, o koho ide?

 

Text začala písať už v roku 2008. "Za žiadnym z mojich ex nevyplakávam. Mne sa našťastie nestalo, čakať bábätko a byť na to sama, ale viem, že je veľa takých žien, že aj to žiaľ prináša život. Skladba je skôr o trápení a neistote, ktorú vyvolávajú hádky, o nádeji, ktorú v sebe živí každý človek do poslednej chvíle, ale nie všetko máva šťastný koniec. Momentálne aranžujeme ďalšie skladby a nacvičujeme s chlapcami koncertný program, pretože máme nového gitaristu." uzatvorila Magda.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona