Na Slovensku sa plánuje rozšíriť cyklistická doprava

NETKY.SK • 11 Február 2019, 13:17 • 2 min
Na Slovensku sa plánuje rozšíriť cyklistická doprava

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR chce prostredníctvom dotácií z rozpočtovej kapitoly rezortu podporiť rozvoj cyklistickej dopravy a cykloturistiky. Počíta s tým návrh zákona, ktorý predložilo ministerstvo do medzirezortného pripomienkového konania na legislatívno-právny portál Slov-lex.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo návrh odôvodnilo aj tým, že potreba rozvoja ekologickejších druhov dopravy rastie. Podľa rezortu chýba základná sieť cyklistických trás. Počet cyklistov neustále rastie, a to najmä v centrách miest, ktorých infraštruktúra nie je prispôsobená pre ich bezpečný pohyb. Chýbajú nielen segregované trasy, ale tiež prvky upokojujúce motorovú dopravu. 

 

img

 

"Dotáciu bude možné poskytnúť na vypracovanie projektovej dokumentácie na účel rekonštrukcie, modernizácie a výstavby cyklistickej komunikácie, vypracovanie projektovej dokumentácie pre účely dopravného značenia cyklistickej komunikácie, vybudovanie doplnkovej cyklistickej infraštruktúry, rekonštrukciu, modernizáciu a výstavbu cyklistickej infraštruktúry a realizáciu, obnovu a údržbu dopravného a cykloturistického značenia cyklistickej komunikácie a cyklistickej trasy," priblížil rezort dopravy.

 

Návrh predpokladá vplyv na rozpočet verejnej správy aj na životné prostredie. Medzirezortné pripomienkové konanie by sa malo skončiť 22. februára.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies