Po izraelských náletoch v Gaze sa zrútila budova, v ktorej sídlili zahraničné médiá

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 14:28 • 2 min
Po izraelských náletoch v Gaze sa zrútila budova, v ktorej sídlili zahraničné médiá

GAZA - Budovu, ktorá je základňou pre medzinárodné médiá v Gaze, zasiahlo izraelské bombardovanie, a následne sa zrútila.

slovakia

left justify in out

Budova the Al Jalaa Tower, v ktorej sídlia zahraničné médiá, okrem iných BBC, bola  dvakrát zasiahnutá v približnom čase 13.15. Neboli hlásené žiadne úmrtia. Korešpondent agentúry AP v Gaze Fares Akram už skôr uviedol, že budova bola jediným miestom v meste, kde sa cítil bezpečne, pretože Izraelčanom bola známa ako mediálna základňa.

 

Izraelská armáda majiteľa budovy pred blížiacim sa útokom varovala a objekt bol evakuovaný. Bolo v ňom tiež veľa bytov a iných organizačných jednotiek.

Správu budeme aktualizovať.

 

V sobotu v noci bolo uvedené, že prichádzajúca raketová paľba z Gazy prinútila izraelských civilistov vyraziť do úkrytov, aby sa chránili piaty deň po sebe, pričom medzi nimi boli aj mestá Beeršba a Ašdod.

 

Izraelské vojenské sily uviedli, že podnikli štrajky na vojenské spravodajské zariadenie Hamas a na niekoľko raketových odpaľovacích zariadení v severnej Gaze, enkláve kontrolovanej islamistickou palestínskou skupinou Hamas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies