Hlas-SD sa opäť zdrží pri hlasovaní, ak v Matovičovom balíku nedôjde k zmenám

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 16:58 • 2 min
Hlas-SD sa opäť zdrží pri hlasovaní, ak v Matovičovom balíku nedôjde k zmenám

BRATISLAVA - Ak nedôjde k zmenám v balíku protiinflačnej pomoci z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) ani po vete prezidentky SR Zuzany Čaputovej, nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR z Hlasu-SD sa opäť pri hlasovaní zdržia. Vyplýva to zo stanoviska lídra strany Petra Pellegriniho, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

slovakia

left justify in out

 

„Ak bude balík opatrení schvaľovaný v rovnakej a nedostatočnej podobe, poslanci Hlasu-SD sa opäť zdržia hlasovania. Balík opatrení predstavuje určitú pomoc rodinám, no v žiadnom prípade nejde o protiinflačný balíček. Vláda pri zdražovaní pomohla ľuďom len minimálne a obrovské skupiny ľudí, ako sú dôchodcovia či pracujúci bez nezaopatrených detí, vylúčila z pomoci úplne," uviedol Pellegrini. Podotkol, že vláda si nesplnila úlohu a občania oprávnene čakajú na skutočnú pomoc od štátu.

 

img

 

Mimoparlamentná strana Spolu víta rozhodnutie prezidentky. Považuje za správne, že podporila akútnu pomoc rodinám a zároveň vetovala nesystémové opatrenia. Podporuje aj prípadné podanie prezidentky na Ústavný súd SR. Ani pomoc ľuďom podľa nej nesmie byť dôvodom na rozklad právneho štátu.

 

Líder strany Spolu a nezaradený poslanec NR SR Miroslav Kollár hovorí o populistických ťahoch ministra financií, ktorými zväčšuje konflikt a napätie v spoločnosti, rozbíja sociálny dialóg, ohrozuje verejné financie a fungovanie samospráv. „Verím, že aspoň tí slušnejší poslanci vládnej koalície pri prelamovaní veta prezidentky pochopia, že opakovaním 'prorodinného' hlasovania s fašistami sa podieľajú na rozklade základov nášho demokratického systému a otvárajú cestu k 'orbanizácii' Slovenska," podotkol Kollár.

 

img

 

Prezidentka v utorok informovala, že vracia parlamentu na opätovné prerokovanie tzv. protiinflačný balík. Vetuje ho v častiach týkajúcich sa opatrení, ktoré by mali byť účinné od januára 2023. V prípade prelomenia jej veta sa obráti na ÚS SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies