Hrozí Walesu úplný lockdown? V krajine pribúdajú oblasti, kde majú ľudia obmedzený pohyb

NETKY.SK • 30 September 2020, 08:33 • 2 min
Hrozí Walesu úplný lockdown? V krajine pribúdajú oblasti, kde majú ľudia obmedzený pohyb

CARDIFF - Obmedzenia v oblasti pohybu osôb zavedú od štvrtka v ďalších štyroch oblastiach Walesu z dôvodu nárastu počtu prípadov koronavírusu SARS-CoV-2.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom stanica Sky News s odvolaním sa na waleské ministerstvo zdravotníctva. Špeciálne opatrenia už platia v 12 správnych oblastiach krajiny.

 

img

 

Úplný lockdown v niektorých oblastiach

Waleský minister zdravotníctva Vaughan Gething povedal, že nové opatrenia sa dotknú ďalšieho pol milióna ľudí. 

 

Obmedzenia vstúpia do platnosti vo štvrtok o 18.00 h miestneho času a týkajú sa grófstiev Denbighshire a Flintshire i okolia miest Conwy a Wrexham. Všetky tieto oblasti ležia v severnej časti Walesu.

 

Obyvatelia nebudú môcť cestovať mimo svojho regiónu okrem prípadov, keď na to existuje vážny dôvod ako cesta do práce alebo za účelom vzdelávania.

 

img

 

Opatrenia sa dotknú 2/3 obyvateľstva

Stretnutia s ľuďmi žijúcimi mimo spoločnej domácnosti budú povolené len vo vonkajších priestoroch. Špeciálne opatrenia sú v súčasnosti v platnosti v 12 z 22 správnych oblastí krajiny.

 

img

 

Pridanie ďalších štyroch znamená, že opatrenia postihnú viac ako 2,3 milióna obyvateľov. Wales má približne 3,2 milióna obyvateľov.

 

Nárast počtu prípadov nákazy v štyroch oblastiach na severe krajiny je spájaný s ľuďmi, ktorí sa stretávajú v uzavretých priestoroch a nerešpektujú dodržiavanie odstupu, i s obyvateľmi vracajúcimi sa s nákazou z dovolenky v zahraničí.

 

img

 

Wales v utorok hlásil 366 nových prípadov nákazy a tri úmrtia. Celkový počet potvrdených prípadov nákazy v krajine stúpol na 23 597. V spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo už 1615 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies