Škola šmyku: Ako prebieha a pre koho sa hodí?

NETKY.SK • 6 December 2022, 13:19 • 2 min
Škola šmyku: Ako prebieha a pre koho sa hodí?

V roku 2021 vyšetrila polícia 99 332 dopravných nehôd, z ktorých prevažnú väčšinu spôsobila ľudská chyba. Potrénovať vodičské schopnosti pod taktovkou profíkov na škole bezpečnej jazdy sa tak rozhodne oplatí.

slovakia

left justify in out

Väčšina nehôd na cestách je našťastie nezávažná. Napriek tomu sa hodí vedieť vozidlo ovládať natoľko, aby ste sa im vyhli pokiaľ možno úplne. Najväčší podiel na nehodách majú novopečení vodiči. Ale ani vodiči, ktorí majú za sebou desaťtisíce kilometrov, nie sú bez viny. Stratiť kontrolu nad svojim vozidlom môžete aj po rokoch za volantom.

 

Škola šmyku je tu na to, aby vás naučila zvládať krízové ​​situácie v bezpečnom priestore, aby ste potom v prevádzke vedeli na prvú dobrú, ako reagovať.

 

Naučte sa teóriu a overte ju v praxi

 

Kurzy bezpečnej jazdy začínajú vždy teoretickou časťou. Tam sa dozviete, ako si nastaviť sedadlo, funkciu airbagu aj rozdiely medzi základnými typmi pneumatík. Tiež sa zoznámite so zásadami bezpečnej jazdy a rôznymi situáciami, ktoré na ceste môžu nastať, rovnako ako to, ako v takom prípade postupovať. Akonáhle budete naplnení vedomosťami, prichádza čas všetko vyskúšať.

 

Vyskúšate krízové ​​situácie v bezpečnom prostredí

 

Školy šmyku prebiehajú v Trenčíne či v rakúskom Pachfurte. Každá škola šmyku má svoj polygón, ktorý do rôznej miery dokáže simulovať mokrú alebo namrznutú vozovku aj ďalšie zákernosti, ktoré by ste v prevádzke radšej nechceli stretnúť. Ideálne je vyraziť na kurz bezpečnej jazdy so svojim autom, pretože každé vozidlo sa predsa len ovláda trochu inak. Zatiaľ čo vy budete plniť úlohy za volantom, inštruktor školy šmyku s vami bude stále v kontakte cez vysielačku a bude vám dávať rady aj spätnú väzbu.

 

Škola šmyku je naozaj pre všetkých

 

Najviac z kurzu bezpečnej jazdy vyťažia začiatočníci, ktorí sa so svojim vozidlom ešte len zoznamujú. Ale ani ostrieľaní vodiči by nemali zaspať na vavrínoch. Situácií, ktoré vás za volantom môžu stretnúť, je skutočne veľa. A keď sa ich zvládanie naučíte v bezpečnom prostredí polygónu, bude to rozhodne prínosnejšie. Nenechajte sa odradiť názvom škola, tento zážitok môže byť aj poriadne zábavný.

 

V niektorých kurzoch sa naučíte urobiť otočku o 360° alebo si poriadne zadriftujete a zajazdíte v riadenom šmyku. Pre vodičky je pripravená škola šmyku priamo pre ženy, kde ich čaká profesionálny prístup bez akýchkoľvek predsudkov.

 

Ste pripravení posunúť svoje vodičské schopnosti o kilometre ďalej? Alebo vyberáte darček pre vodiča? Tak teraz už máte jasno!

 

Školu šmyku a množstvo ďalších skvelých zážitkov nájdete na Adrop.sk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viky Kriskova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies