EL: Slovan chce konečne zabodovať na pôde federálneho rivala

NETKY.SK • 5 November 2014, 11:17 • 2 min
EL: Slovan chce konečne zabodovať na pôde federálneho rivala

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si chcú zlepšiť dosiaľ katastrofálnu bilanciu v I-skupine Európskej ligy 2014/2015, v ktorej sú po troch odohraných zápasoch s Young Boys Bern (0:5), SSC Neapol (0:2) a Spartou Praha (0:3) bez bodu a majú hrozivé skóre 0:10.

slovakia

left justify in out

Prvý čiastkový úspech v doterajšom účinkovaní v hlavnej fáze kontinentálneho pohára číslo dva by "belasí" radi dosiahli vo štvrtkovom dueli v českej metropole práve proti bývalému rivalovi z federálnych čias. Pred dvoma týždňami na Pasienkoch podľahli zverenci Jozefa Chovanca v medializovanom a pre neprístojnosti v hľadisku na štyridsať minút prerušenom stretnutí Sparte 0:3, keď po bezgólovom prvom dejstve prekonali Dušana Perniša postupne David Lafata, legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí. Tím z Letnej figuruje v priebežnom poradí I-skupiny na 2. mieste, iba horším skóre za švajčiarskym klubom Young Boys Bern, tretí SSC Neapol má zatiaľ rovnako šesť bodov ako prví dvaja v klasifikácii. Slovan disponuje už len teoretickou šancou na postup do jarného šestnásťfinále, kde sa kvalifikujú prví dvaja z každej skupiny EL.

 

"Ja sa na štvrtkovú odvetu teším, pretože Spartu dobre poznám. Pre našich hráčov to môže byť sviatok či výzva. V domácom dueli nám uškodilo prerušenie hry, ale to je už za nami. My sa pozeráme už len dopredu," vyjadril sa asistent trénera Slovana Bratislava Horst Siegl a ako bývalý dlhoročný hráč tohto pražského tímu pokračoval: "Ja túžim a chcem skalp Sparty, kto by nechcel na Letnej vyhrať? Je to pohárový zápas a radi by sme s naším účinkovaním v Európskej lige niečo urobili v tabuľke. Nula bodov a skóre 0:10 je veľmi zlé, preto by sme boli veľmi radi, keby sme niečo z Prahy priviezli. V prvom meraní síl na Pasienkoch sme 40 minút hrali celkom dobre, napokon však z toho bol nepríjemný výsledok." 

 

Hráčov Slovana povzbudilo nedeľňajšie ligové víťazstvo nad MFK Košice 3:0. Sparte naopak nevyšla generálka na štvrtkový súboj v Európskej lige: v sobotňajšom šlágri najvyššej českej súťaže podľahli v Plzni 0:2. "Je to pre nás komplikácia a varovanie, aby sme si jasne pomenovali chyby a povedali si, prečo sme hrali zle. Verím, že sa zo všetkého poučíme a vo štvrtok sa predvedieme v lepšom svetle. Hoci sme pred dvoma týždňami zvládli duel proti Slovanu, v odvete očakávam opäť náročný zápas," skonštatoval tréner Sparty Vítězslav Lavička. "Aj víťazstvo Plzne nám ukázalo, že sa so Spartou dá hrať. Futbalisti Viktorie hrali nebojácne, snažili sa súpera napádať. Dali rýchly gól, čo im veľmi pomohlo. Plzeň nám ukázala ako na to," vyjadril sa optimisticky 20-ročný talentovaný obranca Slovana Branislav Niňaj a doplnil: "Patrilo by sa už zlomiť našu nelichotivú sériu. Myslím si, že všetci chalani sa tešia na súboj v Prahe. Je to Európska liga, navyše, opäť pôjde o bývalé federálne derby. Sparta je kvalitné mužstvo, ktoré malo ambíciu hrať v Lige majstrov. Futbalisti pražského tímu sú silní v hre s loptou. My sa musíme dobre pripraviť na tohto súpera a pokúsiť sa ho zdolať." 

 

Výprava "belasých" odcestovala z Bratislavy v utorok. Slovanisti nechceli riskovať možné zdržanie na diaľnici, tak sa vybrali k súperovi už v predstihu. Oficiálny tréning na Letnej podstúpia hráči v stredu o 19.00 h, predtým ešte absolvuje kouč Jozef Chovanec, ktorý je rovnako ako jeho asistent Horst Siegl úzko spätý so sparťanským pôsobením v minulosti, tlačovú konferenciu. V kádri bratislavského tímu je otázny štart argentínskeho stopéra Nicolása Gorosita, naopak zdravotne dokopy sa dali obranca Erik Čikoš a aj Igor Žofčák, ktorý nedohral spomenutý duel proti Košiciam. "Cítim sa dobre, som pripravený nastúpiť proti Sparte. Mal som nakopnutý priehlavok, myslel som si, že to bude niečo vážnejšie, keď som musel striedať proti Košiciam. Bol som aj na röntgene, všetko je v poriadku," informoval 31-ročný skúsený stredopoliar, ktorý sa vyjadril k blížiacemu stretnutiu v Prahe: "Za Spartu som pred časom hral, dvíhal som tam aj majstrovský pohár. Na účinkovanie tam mám len dobré spomienky. Verím, že na rozdiel od domáceho duelu s nimi uhráme teraz vo štvrtok nejaký bodík. Plzeň nám ukázala recept. S každým mužstvom sa dá hrať. Nesmieme sa báť, verím, že to zvládneme. Na Spartu by mohol platiť presing a aktívna hra." 

 

Štvrtkový duel na Letnej nie je vypredaný. Organizátori očakávajú približne 15-tisícovú návštevu. Nepokoje fanúšikov a udalosti z Pasienkov by sa nemali opakovať. "Robíme všetko, aby si diváci užili futbal," citoval iDnes.cz slová sparťanského riaditeľa komunikácie Ondřeja Kasíka, ktorý ešte doplnil: "Na štadióne bude dostatok usporiadateľov a pracovníkov bezpečnostných zložiek." 

 

Zápas I-skupiny Európskej ligy AC Sparta Praha - ŠK Slovan Bratislava so začiatkom o 21.05 h sa uskutoční pod vedením ruských rozhodcov. Hlavným je Alexej Jeskov, na čiarach mu budú pomáhať Anton Averianov a Valerij Dančenko, štvrtým arbitrom je Alexej Voroncov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies