Ekologicky uvažujú už deti: Toto dokázali dve 7- a 9-ročné dievčatá!

NETKY.SK • 18 Júl 2019, 11:26 • 2 min
Ekologicky uvažujú už deti: Toto dokázali dve 7- a 9-ročné dievčatá!

Situácia v oblasti environmentalistiky je momentálne katastrofálna, a to po celom svete. Vnímajú to aj deti.

slovakia

left justify in out

Zamysleli ste sa niekedy nad situáciou dnešných detí? Do akého sveta sa narodili? Nuž, podmienky na život budú mať diametrálne odlišné od tých, aké si pamätáme my.  Hlavnou témou dneška je totiž otázka, ako zachrániť svet od environmentálnej katastrofy, ktorú sme si spôsobili. A tá neobchádza ani deti.

 

Ella a Caitlin, 9 a 7-ročné školáčky, pochádzajú z rodín, ktoré sa snažia žiť udržateľne a o ekologických problémoch sa u nich doma otvorene hovorí. Keď sa však v škole rozprávali na tému stavu životného prostredia a globálneho problému s plastami, dievčatá sa rozhodli, že hoci sú len deťmi, musia niečo podniknúť, aby svojím dielom prispeli k zlepšeniu situácie. A tak spísali petíciu.

 

Petícia sa snaží presvedčiť veľké spoločnosti McDonald’s a Burger King, aby prestali k jedlám baliť plastové hračky pre deti. Ako dievčatá uvádzajú, hračky pre malého zákazníka nie sú zaujímavé viac ako raz alebo dvakrát, následne tento kúsok plastu končí v odpade, prírode či oceánoch. Petíciu doposiaľ podpísalo viac ako 400-tisíc ľudí v Európe aj USA.

 

img

 

Nakoľko mala tato environmentálne orientovaná aktivita školáčok veľkú odozvu, reagovali už aj spoločnosti McDonald’s a Burger King. Britská pobočka McDonaldu sa vyjadrila, že si problematiku plastového odpadu dobre uvedomuje, preto do pol roka nahradí hračky z bežného plastu alternatívnymi produktami. Ako pre Startidup uviedla slovenská pobočka McDonald´s, intenzívne sa pracuje na tom, aby v čo najkratšom čase boli všetky obaly nahradené 100-percentne recyklovateľnými materiálmi.

 

Burger King sa na margo petície vyjadril, že do roku 2020 zastavuje pribaľovanie plastových hračiek k jedlám. Aktuálne je v štádiu hľadania nových riešení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona