Street Gospel Tour - petržalskou džungľou znela dobrá správa o Ježišovi

NETKY.SK • 10 Október 2023, 14:30 • 2 min
Street Gospel Tour - petržalskou džungľou znela dobrá správa o Ježišovi

Tohtoročné podujatie Street Gospel Tour vyvrcholilo v piatok 6. októbra na petržalskom Námestí Republiky, keď ešte vo večerných hodinách sa niesli najväčším slovenským sídliskom tóny dynamickej gospelovej hudby a dobrá správa o Ježišovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Street Gospel Tour je akcia, organizovaná pod hlavičkou Misia Slovensko, ktorej cieľom je, aby evanjelium znelo tak, ako to hovorí Božie Slovo – vo všetkých mestách, na uliciach, aby sa dostávalo ku všetkým, aj tým, ktorí o Ježišovi ako našom spasiteľovi ešte nepočuli.

Tak postupne na jar a v lete v Čadci, Hlohovci, Martine, Prievidzi, Ružomberku, Trenčíne, a viacerých ďalších slovenských, ale aj českých mestách na námestiach  znela hudba v podaní desiatok gospelových formácií a interpretov. Koncerty boli v každom meste sprevádzané príhovormi a debatami o tom, čo v skutočnosti pre nás znamená dobrá správa o Ježišovi, ako ju možno prijať, uchopiť, žiť a používať aj v dnešnom náročnom svete.

Počas tejto veselej „božej šnúry“ po českých a slovenských mestách priamo na námestiach ľudia, dotknutí svedectvami z pódií i počas osobných rozhovorov o tom, aký je Boh dobrý a mení aj tie najbeznádejnejšie životné situácie, odovzdali život Ježišovi a urobili tým najdôležitejší krok vo svojom živote.

Inak tomu nebolo ani na poslednom tohtoročnom podujatí Street Gospel Tour v bratislavskej Petržalke. Scéna, z ktorej znelo slovo a hudba, chváliaca Boha vyznievala uprostred najväčšieho slovenského sídliska, ktorému sa dodnes zvykne hovoriť aj betónová džungľa naozaj pôsobivo, kontrast s panelákovou panorámou a skate parkom priamo na námestí priťahoval zvedavcov rôznych vekových kategórií.

Už od poobedia si deti prišli na svoje na autíčkach,  nafukovacom hrade, mohli si pochutnať na pukancoch či cukrovej vate zatiaľ čo z pódia zneli svedectvá o uzdravení či oslobodení Božou mocou.

Na pódiu sa postupne vystriedali gospelové formácie JK Duet, Rejoice aj známy kresťanský raper Geboorah – Slovák momentálne pôsobiaci v Londýne, ktorý priamo z pódia porozprával svedectvo o tom, ako po jeho modlitbe uzdravel muž z vážneho ochorenia. Geeborah vyzval divákov, aby sa pokúsili – nech sa nachádzajú v akejkoľvek bezútešnej a náročnej situácii, dôverovať, že keď vložia svoj život do rúk Bohu, povedie ich tou správnou cestou.

Pastor Adrián Šesták, ktorý vystúpil na pódium už vo večerných hodinách, tesne pred skončením, porozprával svoj životný príbeh, keď si podľa jeho vlastných slov nevedeli rady s jeho povahou „ani rodičia, ani štát, ani polícia, a ani ja sám som si so sebou nevedel poradiť. Nebyť Boha a jeho dotyku, ktorý mi vstúpil do života, dnes by som už pravdepodobne ani nežil,“ vyznal sa pastor Šesták a takisto vyzval divákov, aby – ak aj pochybujú a nie sú si istí, či Boh existuje, skúsili na Neho zavolať a poprosiť Ho, nech zasiahne do ich života

Celé podujatie ukončila gospelová kapela Rockstanders z Bratislavy dynamickými, modernými chválovými piesňami, ktoré uprostred petržalského západu slnka niesli do okolitých rozsvietených balkónov a desiatok okien.

„Som voľný, voľný, v tej rieke Božej slobodný!...“, zneli slová poslednej piesne večera, oslavujúce skutočnú slobodu, ktorú sa dá s Bohom nájsť aj uprostred ťažoby a problémov dnešného sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies