Tvrdá nehoda rivalov na anglickom Silverstone, z víťazstva sa raduje Hamilton

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 08:47 • 2 min
Tvrdá nehoda rivalov na anglickom Silverstone, z víťazstva sa raduje Hamilton

SILVERSTONE- Na anglickom Silverstone sa po hávarii dvoch najväčších kandidátov na titul tešil z víťazstva domáci pilot Lewis Hamilton, Leclerc po heroickom výkone obsadil druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Hamilton stiahol náskok Verstappena,  ich rivalita dostala nový náboj

Hneď po štarte sa Hamilton snažil dostať pred Maxa, ktorý sa v prvých zákrutách úvodného kola dokázal fantasticky brániť,  ich súboj pretrvával až do zákruty "Copse", kde Hamilton skúsil odvážnym spôsobom zaútočiť na Maxa, ktorý mu nevenoval toľko priestoru a nastal moment, ktorý mnohí fanúšici F1tky predpovedali. Hamilton zostrelil Verstappena, pre ktorého to znamenalo koniec pretekov a hlavne zisk 0 bodov v 10.pretekoch sezóny. 

 

 

Po tvrdom náraze s preťažením 51G bol mladý Holanďan prevezený do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenie celého tela. Našťastie, podľa posledných správ je líder šampionátu v poriadku a do ďalších pretekov o dva týždne v Maďarsku určite nastúpi. 

 

Po tejto nehode sa do čela pretekov dostal pilot Ferrari Charles Leclerc, ktorý podával famózny výkon a dokázal viesť preteky až do samého záveru. Počas pretekov mal Leclerc problém s výpadkami motora ale na jeho pretekovom tempo to žiadny negatívny vplyv nemalo. 

 

Hamilton si po incidente s Verstappenom musel odpykať 10-sekundovú penalizáciu, ktorá ho po zástavke v boxoch zaradila až na štvrté miesto, okamžite sa dokázal dostať pred svojho krajana Landa Norrisa a pomaly ale iste začal sťahovať náskok vedúceho Leclerca.

 

 

Po tímovej réžii si polepšil na druhé miesto a zdalo sa, že Leclercov náskok bude dostatočný, ale práve v týchto kolách sa ukázala pravá rýchlosť Mercedesu a 3 kolá pred koncom sa Hamilton dokázal dotiahnúť na Leclerca

 

Hamilton si pripravil predbiehací manéver do tej istej zákruty "Copse", v ktorej kolidoval s Verstappenom a dokázal sa dostať na prvé miesto.

 

Pre Hamiltona to bola ôsma výhra na jeho domácej trati, ale iba štvrtá výhra v tohtoročnej sezóne. Druhé miesto obsadil Leclerc, ktorý vyhral aj ocenenie pretekára dňa. Tretie miesto obsadil Hamiltonov kolega Valtteri Bottas

 

 

Pilot Mercedesu, Lewis Hamilton: "Myslel som si, že dostanem infarkt. Emócie sa stupňovali, po víťazstve som chcel objať každého."

 

Pilot Ferrari, Charles Leclerc: "Dal som tomu všetko, mojich 200% bohužiaľ nestačilo. Mali sme prekvapivo dobrú rýchlosť na mäkých pneumatikách, dokonca ani na tvrdých to nebolo vôbec zlé."

 

Pilot Red Bullu, Max Verstappen: "Myslím si, že 10-sekundový trest nebol dostačujúci, taktiež Hamiltonové oslavy považujem za nešportové."

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies