Egypt vyradil domáci Kamerun a vo finále si zmeria sily so Senegalom

NETKY.SK • 4 Február 2022, 09:27 • 2 min
Egypt vyradil domáci Kamerun a vo finále si zmeria sily so Senegalom

YAOUNDÉ – Futbalisti Egypta zvíťazili vo štvrtkovom semifinále Afrického pohára národov nad Kamerunom 3:1 v jedenástkovom rozstrele, keď v riadnom hracom čase a v predĺžení gól nepadol. V nedeľu nastúpia vo finále proti Senegalu, ktorý v stredu v prvom semifinále zdolal Burkinu Faso 3:1.

slovakia

left justify in out

Egypt má šancu vyhrať Africký pohár národov

 

Rekordný africký šampión Egypt sa prebojoval do záverečného súboja desiatykrát v histórii a pokúsi sa o zisk ôsmej trofeje. Naposledy na kontinentálnom šampionáte uspel v roku 2010, pred piatimi rokmi v Gabone podľahol vo finále práve Kamerunu 1:2.

 

Prvý polčas nepriniesol veľa vzruchu pred bránkami. Kamerun mohol poslať do vedenia v 18. minúte Ngadeu, ale hlavičkou po rohovom kope iba opečiatkoval brvno. Po zmene strán si chcel Salah šikovne posunúť loptu okolo vybiehajúceho brankára Onanu, ten však nechal nohu na správnom mieste a zmaril črtajúcu sa šancu. Domáci odpovedali hlavičkou Toka Ekambiho, ktorá však neprekvapila brankára Egypta. Neujal sa ani ďalší pokus kamerunského "snajpera", ktorý preletel vedľa ľavej žrde.

 

V závere riadneho hracieho času hlavný rozhodca vylúčil po dvoch napomínaniach žltou kartou trénera Egypta Carlosa Queiroza, ktorý dával hlasno najavo nesúhlas s jeho verdiktmi. V predĺžení sa nič zaujímavé neudialo a na rad prišiel rozstrel. V ňom zaváhali až traja strelci Kamerunu. Postupová radosť egyptských hráčov vypukla po góle Mohanada Lasheena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies