MS v hokeji: Po ročnej prestávke si to o titul rozdajú opäť Kanada a Fínsko

NETKY.SK • 5 Jún 2021, 21:14 • 2 min
MS v hokeji: Po ročnej prestávke si to o titul rozdajú opäť Kanada a Fínsko

RIGA - Finále majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v roku 2019 bude mať rovnaké obsadenie ako súboj o zlato spred dvoch rokov v Bratislave. O najcennejší kov v nedeľu večer zabojujú výbery Fínska a Kanady.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Javorové listy" si v sobotu poradili v zámorskom derby s výberom Spojených štátov amerických a triumfovali 4:2. Hráčom z "kolísky hokeja" vyšiel vstup do duelu a už na začiatku 3. min otvoril skóre Brandon Pirri.

 

img

 

Američania ešte pred prvou sirénou vyrovnali zásluhou Colina Blackwella, ale aj začiatky zostávajúcich dvoch tretín patrili Kanaďanom. Gólmi útočníka Andrewa Mangiapanea z klubu NHL Calgary Flames v 25. a 41. min odskočili na rozdiel dvoch zásahov a hoci Alexander Chmelevski v 44. min zaznamenal kontaktný gól, posledné slovo mal Justin Danforth, ktorý 24 sekúnd pred koncom spečatil triumf svojho tímu.

 

 

Obhajcom zlata Fínom na postup do finále stačili dva góly v prvej tretine. Nemci síce boli opticky lepší, no Suomi dve z piatich striel na brankára Mathiasa Niederbergera premenili na góly, do listiny strelcov sa zapísali Iiro Pakarinen a Hannes Bjorninen.

 

img

 

Nemci síce v zostávajúcom priebehu bojovali, v 32. min sa im v presilovej hre podarilo v početnej výhode skorigovať Matthiasom Plachtom, ale druhý gól už nepridali. Fíni as v sobotu prezentovali len sedemnástimi strelami na bránku súpera, Nemci ich zaznamenali 28.

 

 

Súhrn výsledkov sobotňajších semifinále na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige:
 

USA - Kanada 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly: 18. Blackwell (Wolanin, Labanc), 44. Chmelevski (Rooney, Mackey) - 3. Pirri (Walker, Paul), 25. Mangiapane (C. Brown), 41. Mangiapane (C. Brown, Kuemper), 60. Danforth (Paul)
 

Fínsko - Nemecko 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 14. Pakarinen (Lundell, Kaski), 9. Bjorninen (Anttila) - 32. Plachta (Seider)

Nedeľňajší program MS:
o 3. miesto USA - Nemecko (14.15)
 

finále: Fínsko - Kanada (19.15)

Známe konečné poradie MS 2021: 5. Rusko, 6. Švajčiarsko, 7. Česko, 8. Slovensko, 9. Švédsko, 10. Kazachstan, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko, 13. Nórsko, 14. Veľká Británia, 15. Bielorusko, 16. Taliansko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies