To, že vedela po anglicky, ju zachránilo

NETKY.SK • 24 Júl 2020, 07:15 • 2 min
To, že vedela po anglicky, ju zachránilo

Už od útleho detstva je dávaná do popredia dôležitosť naučiť sa aspoň jeden cudzí jazyk.

slovakia

left justify in out

Otvára dvere

Z celosvetovo poznaných jazykov je, samozrejme, najviac vyzdvihovaná angličtina a aj dieťa je vedené k tomu, aby si čo-to zapamätalo. Cudzí jazyk sa vraj dá využiť vždy a všade, otvára dvere do lepšieho neznáma a, povedzme si pravdu, trochu to aj zvyšuje sebavedomie.
Keď sa niečo vykonáva a učí dnes, nikto ani len netuší, či to bude mať vplyv na budúcnosť, a ak áno, nedokáže sa predpovedať, ako veľmi to zmení tok udalostí. Preto je až neuveriteľné obzrieť sa späť a zistiť, ako Boh pospájal zdanlivo nepospájateľné.
 

img

 

Zlý mesiac
Prežívala nedobré obdobie. Ťahalo sa to celý mesiac a ona sa pohybovala v stiesnenom priestore. Na jednej strane bolo totiž sklamanie, na strane druhej vnútorná potreba dostať sa z ťažkosti čo najskôr a pracovať na zlepšení. Skúšala aj to, aj ono, nič jej však nepomáhalo a jej snaženie akoby vychádzalo nazmar.
 

Google

V jeden večer sa posadila, položila si notebook na kolená a otvorila prehliadač, aby jej google napovedal. Možno ak zadá správnu kombináciu slov, objaví to, čo hľadala. Nezadávala len tak hocičo, bola si vedomá toho, že oporu jej môže dať Boh a že sa má ponoriť hlbšie do poznania Biblie. Tam, v knihe kníh, je určite odpoveď, ktorá jej uľaví.
Tak teda pokúšala šťastie a do vyhľadávania písala:
kázeň o tom, ako zvládnuť sklamanie
kázeň o sklamaní
kázeň o zrade
A fantazírovala, tvorila vety všelijako, výsledok to však žiaden neprinieslo.
 

img

 

V angličtine
Napokon sa podujala preložiť hľadané výrazy do angličtiny a dúfať, že v cudzom jazyku azda niečo vysnorí. A veru vysnorila. Ponúklo jej to niekoľko kázní od amerických pastorov, otvorila hneď prvú z radu možností a započúvala sa. Bála sa, že nebude dostatočne rozumieť, predsa len, angličtinu od školského obdobia prestala používať, akosi sa jej nikam nehodila. Obava sa, našťastie, ukázala ako neopodstatnená, pretože kazateľovmu výkladu porozumela a konečne sa jej dostalo splnenia vytúženého. Podnietilo ju to aj k tomu, že sama otvárala Bibliu a študovala jednotlivé verše, aby sa viac dozvedela o pre ňu výrazných témach. Nielenže sa vďaka kázňam v angličtine priblížila k Bohu tak ako nikdy dovtedy, navyše sa aj znovu zamilovala do Biblie a ocenila ju ako najväčší poklad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies