Šéf Janáčkovej filharmónie: Keď to spustíme na návštevníkov Pohody, budú jačať

NETKY.SK • 5 Apríl 2011, 07:13 • 2 min
Šéf Janáčkovej filharmónie: Keď to spustíme na návštevníkov Pohody, budú jačať

Šéf Janáčkovej filharmónie: Keď to spustíme na návštevníkov Pohody, budú jačať

slovakia

left justify in out

img

Janáčkova filharmónia Ostrava (JFO) sa 8. júla predstaví pod taktovkou šéfdirigenta Theodore Kuchara divákom na festivale Bažant Pohoda 2011. "Verím, že zvuková skúška dobre dopadne a podarí sa nám orchester dobre ozvučiť, lebo to je esenciálne," uviedol pre TASR Peter Krajniak, riaditeľ českého telesa, ktoré na tohtoročnom multikultúrnom festivale odohrá aj Musorgského Obrázky z výstavy. "Máloktorá skladba môže lepšie uviesť symfonickú hudbu poslucháčom, verím, že každého to zaujme," konštatoval Krajniak a doplnil, že súčasťou vystúpenia JFO na trenčianskom letisku budú aj tri skladby latinsko-amerických skladateľov (Ginastera, Marquez, Moncayo).

"To je typ hudby úplne nepočutý, mimoriadne energická tanečná hudba, ktorá je zaranžovaná pre symfonický orchester. Keď som to počul prvýkrát, fakt som mal problém to predýchať," priznal Krajniak s tým, že latinsko-americké tance strhujúco zapôsobia na poslucháča na prvé počutie. "Keď to spustíme na návštevníkov Pohody, budú jačať."

S dramaturgiou vystúpenia Janáčkovej filharmónie Ostrava, ktoré bude otváracím koncertom prvého hlavného festivalového dňa, vyjadril spokojnosť aj riaditeľ festivalu Michal Kaščák. "Je úžasná a veríme, že dokáže strhnúť ku klasike aj veľa ľudí, ktorí s ňou inak neprišli do styku."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies