Džihádisti oznámili vytvorenie odnože ISIL

NETKY.SK • 25 Január 2014, 18:52 • 2 min
Džihádisti oznámili vytvorenie odnože ISIL

BEJRÚT - Džihádisti na svojich fórach v sobotu oznámili vytvorenie libanonskej odnože Islamského štátu v Iraku a Levante (ISIL).

slovakia

left justify in out

V audionahrávke doteraz neznámy militant Abú Sajáf al-Ansárí prisahal vernosť Abú Bakrovi al-Baghdádímu, irackému lídrovi skupiny ISIL, ktorá je napojená na al-Kájdu a momentálne operuje v Sýrii. Nová libanonská odnož zároveň vyzvala sunnitov, aby opustili libanonskú "križiacku" armádu, čím zopakovala tvrdenia sunnitských islamistov, že ozbrojené sily "podporuje (šiitský) Hizballáh". Nahrávka sa na internete objavila v čase rastúceho náboženského napätia v Libanone, ktoré je napojené na vojnu v susednej Sýrii. ISIL stojí v Sýrii na strane sunnitských povstalcov, zatiaľ čo Hizballáh podporuje v konflikte sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada, ktorý sa hlási k šiitským alavitom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies