Dvojnásobná majsterka sveta aj Európy Sokolovová ukončila volejbalovú kariéru

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 17:07 • 2 min
Dvojnásobná majsterka sveta aj Európy Sokolovová ukončila volejbalovú kariéru

KRASNODAR - Ruská volejbalová legenda Ľubov Sokolovová (Šaškovová) po druhý raz a definitívne ukončila svoju aktívnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročná smečiarka sa prvýkrát rozlúčila s palubovkami v roku 2016, následne po vydaji a po tom, ako priviedla na svet druhého syna, v decembri 2017 prekvapila návratom v drese Dinama Krasnodar. V jeho drese vo februári pricestovala do Bratislavy na odvetu osemfinále Challenge Cupu proti Strabagu Volleyball Club FTVŠ UK (3:1 pre Krasnodar), do zápasu v hale Mladosť nezasiahla. V Diname od 1. júla bude pracovať ako manažérka, informuje jej zamestnávateľ.

Sokolovová má na svojom konte nespočetne veľa tímových aj individuálnych úspechov. Je dvojnásobná majsterka sveta (2006, 2010) aj Európy (1999, 2001), na konte tiež má dve strieborné olympijské medaily (Sydney 2000, Atény 2004). Pôsobila v elitných kluboch v Rusku, Chorvátsku, Japonsku, Turecku, Taliansku a Španielsku. Triumfovala v Lige majsteriek, CEV Cupe aj Challenge Cupe. V roku 2006 ju vyhlásili za najlepšiu hráčku v Európe.

"Rozhodla som sa konečne uzavrieť športovú kariéru. Keď sa pozriem späť, som veľmi rada za obdobie, ktoré som pri volejbale strávila - a tento úžasný šport nemienim opustiť. Verím, že v novej funkcii pomôžem dosiahnuť klubu podobne významné úspechy. Spravím pre to maximum," povedala Sokolovová. Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies