Nový autobusový spoj odvezie turistov až k jaskyni Domica

NETKY.SK • 2 Júl 2023, 11:00 • 2 min
Nový autobusový spoj odvezie turistov až k jaskyni Domica

KOŠICE - Nové autobusové spojenie uľahčí turistom návštevu jaskyne Domica, premávať bude od soboty 1. júla každý víkend a počas štátnych sviatkov.

slovakia

left justify in out

Na zastávku Kečovo, Domica, ktorá sa nachádza priamo pred vchodom jaskyne, bude smerovať autobus z Plešivca, a to v nadväznosti na vlak z Košíc. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK).

 

img

 

Odchod autobusu zo železničnej stanice Plešivec je o 8.40 h s príchodom na zastávku pri jaskyni o 8.59 h. Z Košíc odchádza vlak do Plešivca o 7.22 h, z Rožňavy o 8.15 h. "Vstupy do jaskyne sú počas letnej sezóny od 9.00 do 16.00 h každú hodinu. Návštevníci môžu navštíviť aj maďarskú časť jaskyne Baradla vzdialenú od Domice približne dva kilometre, pešou chôdzou trvá cesta približne pol hodiny," uviedol KSK.

 

Autobus zo zastávky Kečovo, Domica odchádza o 12.57 h s príchodom na vlakovú stanicu v Plešivci o 13.17 h. Nadväzný vlak do Košíc má odchod o 13.36 h. Nové spojenie spúšťa KSK v spolupráci s IDS Východ a dopravcom eurobus. Rodiny s deťmi môžu pri cestovaní na výlety prímestskými autobusmi využívať víkendové cestovné za jedno euro na osobu. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies