Dvaja muži okradli v rodinnom dome 88 ročnú starenku

NETKY.SK • 20 Február 2015, 13:17 • 2 min
Dvaja muži okradli v rodinnom dome 88 ročnú starenku

MOLDAVA NAD BODVOU - K olúpeniu 88-ročnej dôchodkyne došlo v stredu (18. 2.) okolo 22.00 h v jej rodinnom dome v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie).

slovakia

left justify in out

Jeden z mužov prenikol cez okno komory do domu, kde ženu v izbe fyzicky napadol a sotil ju na pohovku. Potom jej pri vzájomnom zápasení z krku strhol retiazku zo žltého kovu. 
     

"Keď začala poškodená žena kričať, že zavolá políciu, vybehol na chodbu. Tam spozorovala ďalšieho muža, ktorý sa jej snažil z kabelky odcudziť peniaze. Keď babka telefónom privolala políciu, obaja z domu ušli," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
     

Privolaná policajná hliadka spozorovala na Bartalošovej ulici dve podozrivé osoby, s ktorými sa zhodoval popis. Oboch podozrivých mužov policajti obmedzili na osobnej slobode, pričom jeden z nich vydal policajtom retiazku zo žltého kovu, ktorú pri lúpeži strhol dôchodkyni z krku. Následne "putovali" do cely policajného zaistenia. Tretieho podozrivého muža vypátrali v priebehu niekoľkých hodín. "K zraneniu poškodenej dôchodkyne nedošlo, pričom jej vznikla škoda vo výške 215 eur," uviedla Mésarová.
     

Policajný vyšetrovateľ zo zločinov lúpeže a porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 24-ročného Benjamína z Moldavy nad Bodvou. Ďalší dvaja 16-roční mladíci - Róbert z Moldavy nad Bodvou a Marko z Jasova, čelia obvineniu zo zločinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva.
     

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného Benjamína a Róberta, Marko je stíhaný na slobode. "Keďže ide o trestné činy, ktoré boli spáchané na chránenej osobe, resp. osobe vyššieho veku, najstaršiemu (24) z obvinených, hlavnému aktérovi, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 12 rokov. Dvom mladistvým hrozí až päť rokov za mrežami," konštatovala policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies