Neuveriteľne dojímavá fotografia otca a syna získala prestížne ocenenie!

NETKY.SK • 28 Október 2021, 14:32 • 2 min
Neuveriteľne dojímavá fotografia otca a syna získala prestížne ocenenie!

Turecký fotograf Mehmet Aslan získal prestížnu fotografickú cenu za emotívnu fotografiu muža s dieťaťom. Otec tohto malého chlapca Munzir prišiel o pravú nohu pri zhodení bomby, keď prechádzal bazárom v Idlibe v Sýrii. Jeho syn Mustafa sa narodil bez končatín v dôsledku ochorenia tetraamélia. Čo poviete na moment zachytený na fotografii?

slovakia

left justify in out

Mehmet Aslan vyhral fotografiu roka na Siena International Photo Awards so snímkou s názvom The Hardship of Life, čo v preklade znamená životné ťažkosti. Fotografia zvíťazila v súťaži medzi desiatkami tisíc fotografií zaslaných fotografmi zo 163 krajín. Víťazné diela sú vystavené na výstave v talianskej Siene od 23. októbra  na medzinárodnom festivale výtvarného umenia Siena Awards. 

 

img

 

"Boli tam príspevky zo 163 krajín a moja fotografia bola ocenená ako fotografia roka v Siene. Toto ocenenie bolo pre mňa zdrojom hrdosti," napísal Aslan na sociálnej sieti.
 

 

Fotka zobrazuje otca a syna Munzira a Mustafu, ako sa spolu hrajú pred svojím domom v Reyhanli, v tureckej provincii Hatay, na hranici so Sýriou.

 

Päťročný Mustafa sa narodil bez končatín v dôsledku vrodenej poruchy spôsobenej liekmi jeho matky Zeynep po otrave nervovým plynom uvoľneným počas vojny v Sýrii. 

 

Munzir je zobrazený, ako stojí pomocou barly a vyhadzuje svojho syna do vzduchu. Munzir prišiel o pravú nohu pri zhodení bomby, keď prechádzal bazárom v sýrskom Idlibe. Fotografia zobrazuje krásny moment medzi otcom a synom, no zároveň poukazuje na nedostatočný prístup k lekárskej starostlivosti. 

 

Mustafa bude v budúcnosti potrebovať špeciálne elektronické protézy, ktoré zatiaľ v Turecku nie sú dostupné. 

 

Niečo o Mehmetovi Aslanovi

Aslan je známy tým, že rád fotí ľudí a zachytáva rôzne momenty a emócie. Turecký fotograf a veterinár Mehmet Aslan začal svoj fotografický život v roku 2006. Vo svojej práci sa zameriava na ľudské objekty a jeho cieľom je „naháňať svetlo ako jeho uhol pohľadu“. Je známy aj svojimi leteckými snímkami a krátkymi filmami.

 

 

Aslanove fotografie, ktoré sú členom asociácie Suretialem Photography and Cinema Art Association a Sille Art Palace, ako aj Collective Photo Turkey, sa objavili v digitálnych médiách a časopisoch. Jeho fotografie si vyslúžili uznanie v Turecku aj v zahraničí. V roku 2016 získal titul AFIAP (The International Federation of Photographic Art (FIAP)) a odvtedy si za svoju prácu vyslúžil množstvo vyznamenaní a ocenení.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona