Ďuriška chce po návrate z Malty zabojovať o miesto v Trenčíne

NETKY.SK • 18 December 2013, 12:23 • 2 min
Ďuriška chce po návrate z Malty zabojovať o miesto v Trenčíne

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Lukáš Ďuriška je od leta na polročnom hosťovaní v maltskom tíme tamojšej najvyššej súťaže FC Mosta. Dvadsaťjedenročný záložník (nar. 16. augusta 1992) sa však chce vrátiť do materského klubu AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Mužstvu spod Hradu Matúša Čáka patrí po jesenných 19 odohraných kolách Corgoň ligy výborné 2. miesto so šesťbodovým odstupom na lídra Slovan Bratislava, na tretí Ružomberok a štvrtú v poradí Senicu však má AS päťbodový náskok.

V FC Mosta sa Ďuriškovi končí hosťovanie 31. januára 2014, potom by sa mal zapojiť do zimnej prípravy trenčianskeho tímu. "Tak by to malo byť. Chcem sa vrátiť a zabojovať o miesto v zostave. Trenčín je a vždy aj bol mojou prioritou. Chcel by som presvedčiť trénera a vedenie klubu, že na to mám a môžu so mnou rátať do budúcnosti. Najbližšie roky chcem stráviť doma v Trenčíne,“ citoval portál corgonliga.sk slová Lukáša Ďurišku. 

Rodák zo Soblahova okrem účinkovania v Trenčíne bol vlani na polročnom hosťovaní v druholigovom holandskom mužstve AGOW Apeldoorn. V ďalšej kariére ho pribrzdilo zranenie. Na Maltu odišiel v polovici augusta na základe vlastného rozhodnutia. "Zomlelo sa to všetko veľmi rýchlo. Bol som rok zranený, potreboval som opäť získať zápasovú prax a sebavedomie. V Trenčíne som v úvode sezóny nedostával veľa príležitostí, preto som nad ponukou z Malty vôbec neváhal,“ ozrejmil trenčiansky odchovanec a pokračoval: "V klube som našiel výborné podmienky na trénovanie a priateľský kolektív. V mužstve je veľa zahraničných hráčov, väčšinou z Brazílie a Talianska. Podľa pravidiel v stretnutí môžu nastúpiť len piati cudzinci, takže veľa legionárov sa nedostane do zápasovej nominácie." 

Slovenský defenzívny stredopoliar si však získal dôveru srbského trénera Danila Dončiča a zatiaľ nastúpil v 11 dueloch, raz sa dokázal strelecky presadiť. "Celkom sa mi darilo. Odohral som úvodných desať kôl bez vystriedania. Hral som aj na turnaji v Líbyi a tiež som nastúpil v pohárovom stretnutí. Následne som musel štyri duely pauzovať pre zdravotné problémy, no potom som proti Birkirkare naskočil opäť do základnej zostavy a strelil gól. Ten ma veľmi potešil, hoci sme prehrali. Cítim, že mi tréner verí, mám z toho radosť,“ zdôraznil L. Ďuriška, ktorý by úroveň maltskej ligy prirovnal k druhej najvyššej slovenskej súťaži: "Sú tam však aj mužstvá ako Valletta, Birkirkara či Sliema Wanderers, ktoré by sa nestratili ani v Corgoň lige. Aj v našom tíme je veľa kvalitných hráčov. Klub má určite na vyššie umiestnenie, ako je súčasné piate miesto.“ 

V ostrovnej krajine v Stredozemnom mori bude aj počas vianočných sviatkov i na Nový rok. "Liga na Malte pokračuje, hráme 21. decembra a ďalšie kolo hneď 4. januára. Medzitým budeme mať len veľmi málo voľna. Som z toho veľmi smutný, vôbec som nerátal s tým, že to bude takto. Na Vianoce by mal byť každý človek s najbližšími, ale som profesionál a musím si plniť svoje povinnosti. Ani nezaregistrujem, že sú nejaké sviatky. Nemám chuť ísť nikam do mesta, pravdepodobne budem ´skajpovať´ s rodinou a priateľkou,“ dodal Lukáš Ďuriška. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies