Dunaj v Komárne presiahol rekord z roku 2002!

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 08:51 • 2 min
Dunaj v Komárne presiahol rekord z roku 2002!

NITRA/KOMÁRNO – Dunaj v Komárne sa ustálil vo výške 888 centimetrov, čo je o 45 centimetrov viac ako bol rekord z roku 2002. Ako povedal pre agentúru SITA riaditeľ Správy vnútorných vôd Komárno Slovenského vodohospodárskeho podniku Juraj Fekete, hladina rieky mierne kolíše a môže ešte vzrásť o jeden až dva centimetre, potom by už mala začať klesať.

slovakia

left justify in out

Hydrológovia predpokladali kulmináciu na úrovni 870 až 890 centimetrov okolo obeda, neskôr prognózu upravili na 15:00. Nakoniec to bude neskôr, skonštatoval Fekete. Váh v Kolárove sa ustálil o 18:00 na úrovni 739 centimetrov. Hliadky budú aj večer a v noci monitorovať dunajskú a vážsku hrádzu a sanovať priesaky. Ľudí zatiaľ domov posielať neplánujú. „Máme stále tretí stupeň povodňovej aktivity a mimoriadnu situáciu, čiže máme 24-hodinovú službu na všetkých úsekoch,“ povedal Fekete. Mesto zháňa dobrovoľníkov na nočné hliadkovanie na hrádzach. V Štúrove by mal Dunaj podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu dosiahnuť maximálnu výšku 810 centimetrov dnes v noci. Momentálne dosahuje 805 centimetrov. Protipovodňový múr má stále dostatočnú rezervu, mesto ohrozené nie je.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies