Drevené stany s presklenou stenou? To pravé pre rodinnú idylku v zasneženej krajine

NETKY.SK • 30 Január 2019, 12:36 • 2 min
Drevené stany s presklenou stenou? To pravé pre rodinnú idylku v zasneženej krajine

ROVANIEMI - Neobyčajné príbytky v tvare drevených stanov s jednou presklenou stenou vyrástli neďaleko dediny Rovaniemi v Laponsku na severe Fínska.

slovakia

left justify in out

Okrem jednej strany majú presklenú tiež strechu. Niet divu. Dedinka je totiž jednou z miest v krajine, kde sa najlepšie pozoruje polárna žiara. Domčeky sú súčasťou nového zimného rezortu, ktorého hostia tak môžu pozorovať divy okolitej prírody v teple a pohodlí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apartments are still surrounded with autumn colors. 🍁

Príspevok, ktorý zdieľa Glass Resort (@glass_resort),

 

Nevšedné príbytky prepájajú rysy domorodej a modernej architektúry a navrhol ich fínsko-taliansky tím architektov Void Architecture z Helsínk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Backyard of the apartments! Thank you for this beautiful pic and staying with us @saminhkg ✨ 🍁🌲🤗

Príspevok, ktorý zdieľa Glass Resort (@glass_resort),

 

Rezort tak pripomína romantiku stanových táborov, v tomto prípade uprostred zimnej zasneženej krajiny, len pár kilometrov južne od polárneho kruhu.

 

 

Architekti pri návrhu obytných domčekov vychádzali nielen z konceptu tradičného iglu, ale predovšetkým z vlastného staršieho projektu Pulsar, ktorý rozpracovali a vylepšili.

 

 

Budúcim hosťom ponúkli interiér rozdelený do dvoch výškových úrovní prepojený výhľadom skrz obrovskú stenu z trojvrstvového skla. Tá, aby sa ani pri snežení nezahmlievala, je vyhrievaná.

 

 

Presklenie potom pokračuje aj na streche, takže hostia zaspávajú v posteliach s výhľadom na hviezdne nebo nad sebou a prípadne aj na polárnu žiaru. Práve veľkorysé množstvo presklených plôch potom dalo rezortu i názov - Glass rezort.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glass Resor under the Northern Lights ✨

Príspevok, ktorý zdieľa Glass Resort (@glass_resort),

 

V každom z poschodových domčekov s konštrukciou z laminovaného dreva je dvojica obytných jednotiek, každá s plochou 40 m².

 

V prízemí je vždy obytný priestor s dvojitou výškou, kuchynka a kúpeľňa doplnená vlastnou saunou. Po točitom schodisku sa vystupuje na loft, kde je spálňa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beautiful view from the loft 😍Thank you @yunni0226 for the picture!

Príspevok, ktorý zdieľa Glass Resort (@glass_resort),

 

Domčeky sú natočené uzavretejšie stranou k sebe, presklenou stenou k okolitým lesom. Vďaka tomu majú ich hostia aj väčšie súkromie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Breakfast views … Merry Christmas everybody ❄️💙

Príspevok, ktorý zdieľa @ tia_mallia,

 

V podobnom štýle je navrhnutá aj hlavná budova, ktorá je tvorená dvoma časťami, ktoré do seba čiastočne prenikajú. Tá prvá, hlavná, má podobný tvar ako všetky obytné domčeky a je v nej spoločná jedáleň s posedením. Aj ona má veľkú presklenú stenu, nad vnútorným priestorom je umiestnený panoramatický balkón.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @stardustcasino for this nice picture! Hope to see you again some day here in Lapland! 👋😊

Príspevok, ktorý zdieľa Glass Resort (@glass_resort),

 

Na hlavnú časť nadväzuje druhá, v tvare podlhovastého boxu, kde je zázemie rezortu, teda recepcie, kancelárie, technické zázemie atď. Všetky budovy dohromady zaberajú pozemok o výmere 11 600 m² plochu 1850 m².



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies