Eduard Heger hovoril s eurokomisárkou pre súdržnosť a reformy aj o nedostatočnom čerpaní eurofondov

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 12:17 • 2 min
Eduard Heger hovoril s eurokomisárkou pre súdržnosť a reformy aj o nedostatočnom čerpaní eurofondov

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger sa dnes stretol s komisárkou Európskej komisie pre súdržnosť a reformy Elisou Ferreirovou.

slovakia

left justify in out

"Nie je úplným zvykom, že sa komisári stretávajú s premiérmi. Výnimkou sú témy, ktoré sú radené ako politická priorita. Čerpanie eurofondov rozhodne patrí medzi hlavné ciele našej vlády, a preto si veľmi vážim, že som dnes mohol na úrade vlády spoločne s Veronika Remišová privítať komisárku Európskej komisie Elisu Ferreiru, ktorá je zodpovedná za súdržnosť a reformy," napísal Heger na sociálnej sieti.

 

img

 

Prečítajte si: Zuzana Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila

 

Počas stretnutia hovorili hovorili najmä o doterajšom nedostatočnom čerpaní finančných prostriedkov. "Začali sme aj rokovania o nastavení čerpania nového Programového obdobia na roky 2021 – 2027. Rovnako treba hľadať aj prieniky s plánom obnovy, aby sme zabezpečili, že peniaze budú minuté čo najefektívnejšie a nebudeme mrhať ani jedným eurom," dodal Heger.

 

"Som veľmi rada, že som sa stretla so slovenským premiérom Eduardom Hegerom. Úplná konvergencia dôležitosti súdržnosti Európskej únie v pláne obnovy. Európska komisia je pripravená podporovať Slovensko a plne využívať spoluprácu medzi kohézneho fondu a financovania obnovy a odolnosti," napísala na sociálnej sieti Elisa Ferreira.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies