Roman Mikulec rozprával o napätí medzi NAKA a inšpekciou

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 06:53 • 2 min
Roman Mikulec rozprával o napätí medzi NAKA a inšpekciou

BRATISLAVA - Podľa ministra vnútra Romana Mikulca nie je možné pripustiť, aby sa prípadná neprávosť naprávala inou neprávosťou.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na stav napätia medzi Národnou kriminálnou agentúrou a Úradom inšpekčnej služby rezortu vnútra. Ten v utorok 20. júla obvinil troch svedkov, ktorí vypovedajú v mediálne sledovaných kauzách. Podľa Mikulca musia aj vyšetrovatelia inšpekcie postupovať zákonne a on verí, že sa tak deje. Ak by to tak nebolo, inšpekcia má podľa neho vlastné kontrolné mechanizmy.

 

Mohlo by vás zaujímať: Polícia SR upozorňuje na HOAX o Romanovi Mikulcovi! Vraždu generála Lučanského si NEOBJEDNAL

 

Poprel rozkol v bezpečnostných zložkách
Minister zároveň poprel rozkol v bezpečnostných zložkách. „Keď máme zákon, ktorý hovorí o tom, že Úrad inšpekčnej služby je kompetenčný vo veciach týkajúcich sa príslušníkov Policajného zboru, no tak tam nehľadajte rozkol," povedal médiám. Pripustil však, že existuje určitá pochybnosť o tom, že inšpekcia v utorok obvinila civilistov. „Tuto si musí urobiť domácu úlohu aj prokuratúra," dodal.

 

Prečítajte si: Hnutie KDH žiada premiéra, aby sa s vyšetrovaním ministra Mikulca obrátil na generálneho prokurátora

Policajná inšpekcia podľa medializovaných informácií obvinila v utorok 20. júla Csabu D., ktorého aj zadržali, a Mateja Z. a Petra P. pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenie spravodlivosti. Všetci traja vypovedajú v kauzách, ktoré vyšetruje NAKA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies