Ingrediencie
700 g hladká múka, 500 ml mlieko, 100 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 1 kocka droždie, 1 štipka soli
Ingrediencie na škoricovú plnku
100 g maslo, 2 ks škoricový cukor Dr Oetker, 4 PL cukor práškový, 4 KL mletá škorica
Ingrediencie na polevu
šťava z jedného citróna (cca 3 polievkové lyžice), 3 PL horúca voda, 300 g práškový cukor

Postup
Mlieko zohrejeme, nie do bodu varu. Trochu z neho odlejeme do misky, kde rozmrvíme droždie, pridáme asi 1 PL cukru, a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame, prilejeme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Kým cesto vykysne, môžeme pripraviť škoricovú plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru a škorice.
Približne po 45 minútach až hodine kysnutia môžeme pokračovať. Cesto rozdelíme na polovicu, na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme polovicou škoricovej plnky, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. To isté spravíme s druhou polovicou cesta. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť. Následne ich potrieme mliekom a pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.

Kým sa nám upečú škoricové hniezda, pripravíme si citrónovú polevu. V miske rozmixujeme všetky ingrediencie. Citrónovú šťavu s vodou a cukrom. Vychladnuté osie hniezda pokvapkáme citrónovou polevou. Mňam!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.