RECEPT: Škoricové osie hniezda s citrónovou polevou

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 08:30 • 2 min
RECEPT: Škoricové osie hniezda s citrónovou polevou

Tieto jednoduché a chutné škoricové osie hniezda musíte vyskúšať! Sú veľmi jednoduché na prípravu a úžasne chutia.

slovakia

left justify in out

Ingrediencie
700 g hladká múka, 500 ml mlieko, 100 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 1 kocka droždie, 1 štipka soli

 

Ingrediencie na škoricovú plnku

100 g maslo, 2 ks škoricový cukor Dr Oetker, 4 PL cukor práškový, 4 KL mletá škorica

 

Ingrediencie na polevu

šťava z jedného citróna (cca 3 polievkové lyžice), 3 PL horúca voda, 300 g práškový cukor

 

img
 

Postup

Mlieko zohrejeme, nie do bodu varu. Trochu z neho odlejeme do misky, kde rozmrvíme droždie, pridáme asi 1 PL cukru, a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame, prilejeme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Kým cesto vykysne, môžeme pripraviť škoricovú plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru a škorice.

 

Približne po 45 minútach až hodine kysnutia môžeme pokračovať. Cesto rozdelíme na polovicu, na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme polovicou škoricovej plnky, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. To isté spravíme s druhou polovicou cesta. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť. Následne ich potrieme mliekom a pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.

 

img
 

Kým sa nám upečú škoricové hniezda, pripravíme si citrónovú polevu. V miske rozmixujeme všetky ingrediencie. Citrónovú šťavu s vodou a cukrom. Vychladnuté osie hniezda pokvapkáme citrónovou polevou. Mňam!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies