Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov ruší obmedzenia!

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 14:10 • 2 min
Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov ruší obmedzenia!

ZÁHREB - Chorvátsko zruší v sobotu takmer všetky pandemické obmedzenia, povinné zostane len nosenie ochranných rúšok v zdravotníckych zariadeniach a opatrovateľských domovoch. Vo štvrtok to oznámila chorvátska krízová komisia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra HINA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prakticky všetky súčasné obmedzenia zavedené na zastavenie šírenia koronavírusu prestanú platiť v piatok o polnoci, spresnil šéf komisie a minister vnútra Davor Božinovič.

 

img

 

Nosenie ochranných rúšok na verejných miestach bude závisieť od samotných jednotlivcov a za nenosenie takýchto tvárových masiek už úrady nebudú dávať žiadne tresty, dodal Božinovič. Upozornil však, že stále budú povinné v nemocniciach a v opatrovateľských domovoch.

 

Prečítajte si tiež: Ako sa bude vyvíjať pandémia v roku 2022? WHO zverejnila možné scenáre

 

Občania Európskej únie budú môcť vstúpiť na územie Chorvátska bez akýkoľvek podmienok, ale tí, ktorí budú prichádzať z ostatných krajín, musia pri vstupe na chorvátske územie predložiť covidové certifikáty.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies