Drahší benzín a vyššie náklady na personál zvýšia ceny leteniek

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Drahší benzín a vyššie náklady na personál zvýšia ceny leteniek

SYDNEY - Zdraženie leteckého benzínu a vyššie náklady na personál povedú podľa svetového združenia leteckých spoločností IATA v blízkej budúcnosti k zdraženiu leteniek. Súčasne dôjde aj k zníženiu zisku aerolínií.

slovakia

left justify in out

Všetky dôsledky tohto vývoja však neponesú len letecké spoločnosti. Časť nákladov sa prejaví v cenách leteniek. V pondelok o tom hovoril generálny riaditeľ IATA Alexandre de Juniac v Sydney, kde sa koná rokovanie združenia.

 

Šéf nemeckej Lufthansy Carsten Spohr uviedol, že súčasný vývoj sa najväčšieho leteckého dopravcu v predpokladom rozsahu nedotkne.

 

V nasledujúcich mesiacoch by mal Lufthanse rásť príjem z predaja leteniek, pomáhajú jej aj najnovšie problémy konkurenčnej Air France. Spohr predpokladá, že lietadlá Lufthansy budú cez letnú sezónu veľmi dobre vyťažené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies