Výtvarníkom sa ponúka jedinečná príležitosť, môžu sa zapojiť do medzinárodného festivalu

NETKY.SK • 24 August 2023, 12:45 • 2 min
Výtvarníkom sa ponúka jedinečná príležitosť, môžu sa zapojiť do medzinárodného festivalu

Liptovský Mikuláš - V Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši po vyhodnotení súťaže vyhlásia najlepšieho portrétistu

slovakia

left justify in out

Milovníci výtvarného umenia, ktorí sa mu aktívne venujú a vo svojej tvorbe sa zameriavajú aj na portréty, majú teraz jedinečnú možnosť. Na Liptove pre nich pripravili veľkú akciu, ktorej môžu byť súčasťou. Stačí sa len prihlásiť a počkať na hodnotenie poroty. 

 

 

V Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši vyhlásili medzinárodné festivalové podujatie, do ktorého sa môžu zapojiť výtvarní umelci bez obmedzenia veku. Záujemcovia sa prihlasujú jedným súťažným dielom alebo komplexným súborom diel s tematikou portrétu, ktoré nie sú staršie ako tri roky. Prihlášky je potrebné zaslať do 10. septembra 2023. TASR o tom informovala Katarína Gallová z galérie. Súčasťou prihlášky je fotografia diela, životopis a portfólio autora. Súťažné diela bude hodnotiť komisia odborníkov z oblasti vizuálneho umenia.

 

 

"Komisiou vybrané diela budú súčasťou prehliadky v rámci 4. Trienále portrétu 2024, ktoré sa bude konať od 18. júna do 28. septembra 2024 v priestoroch Liptovskej galérie Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši," uviedla Gallová s tým, že porota vyberie spomedzi vystavených diel víťaza, ktorý získa možnosť samostatnej výstavy v Liptovskej galérii.

Trienále portrétu je medzinárodné festivalové podujatie, ktoré sa v Liptovskej galérii konalo v rokoch 1985 a 1988 pod názvom Trienále portrétnej tvorby. V roku 2021 bolo podujatie opätovne obnovené. Prostredníctvom otvorenej výzvy sa doň zapojilo vyše 150 autorov, z nich odborná komisia vybrala na výstavu 47.

 

 

V roku 2024 sa bude konať už štvrtý ročník podujatia. Jeho cieľom je sledovať a prezentovať výtvarné diela, ktorých tematikou je portrét – nielen v rôznej miere psychologické zobrazenia tváre, ale tiež politický portrét krajiny a histórie, metaforický portrét komunity, inštitúcie prostredníctvom jej aktérov, a to aj bez konkrétneho zobrazenia tváre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies