Na Slovensku bude v roku 2022 rozsiahle cvičenie Síl pre špeciálne operácie

NETKY.SK • 6 Jún 2019, 19:53 • 2 min
Na Slovensku bude v roku 2022 rozsiahle cvičenie Síl pre špeciálne operácie

LEŠŤ - Len nedávno konštituované Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie zorganizovalo v týchto dňoch vo Vojenskom výcvikovom priestore (VVP) Lešť Konferenciu Síl pre špeciálne operácie krajín V4 (V4 SOF Commanders Conference).

slovakia

left justify in out

K zásadným bodom komuniké patrí aj naplánovanie a realizácia rozsiahleho cvičenia špeciálnych síl v roku 2022 s názvom Slovak SOF Shield.

 

Ako informoval hovorca 5. pluku špeciálneho určenia Mário Pažický, v programe konferencie bolo posilnenie, prehĺbenie a ďalší rozvoj spolupráce Síl pre špeciálne operácie (SOF - Special Operations Forces) jednotlivých krajín V4, ale i naprojektovanie spoločnej vízie do najbližšieho obdobia pod predsedníctvom Českej republiky.

 

"Spoločné komuniké pojednáva aj o participácii na regionálnom velení špeciálnym operáciám, bilaterálnej spolupráci Slovenska a Poľska a udržiavaní nadštandardných vzťahov s Českou republikou," uviedol Pažický.

 

img

 

Časť programu konferencie bola venovaná predstaveniu zariadení unikátneho VVP Lešť - s vynovenými výcvikovými a ubytovacími kapacitami. Toto centrum výcviku patrí k bazálnym výcvikovým základniam slovenských jednotiek SOF a hostí a koná sa tam väčšina medzinárodných aliančných výcvikov a cvičení s ďalšími partnerskými armádami.

 

V4 SOF Commanders Conference je jednou z posledných aktivít slovenského predsedníctva krajinám V4. Predsedníctvo vo V4, skupine krajín tvorenej Českou republikou, Maďarskom, Poľskom a Slovenskom, uzavrie Slovenská republika k 30. júnu tohto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies