Dopyt po globálnej leteckej preprave posilnil

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 16:18 • 2 min
Dopyt po globálnej leteckej preprave posilnil

FRANKFURT - Pokles cien ropy pomohol v januári zvýšiť dopyt po globálnej leteckej osobnej preprave.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA) v utorok informovala, že dopyt po osobnej leteckej preprave vyjadrený tržbami na kilometer medziročne stúpol o 7,1 % a obsadenosť lietadiel sa zväčšila o 1,1 percentuálneho bodu na úroveň 78,8 %. Medzinárodná osobná letecká preprava v januári medziročne posilnila o 7,3 %.


Ázijsko-tichomorský región oproti rovnakému mesiacu vlaňajška evidoval rast dopytu o 10,3 %, dopyt po medzinárodných letoch v Európe vzrástol o 4,2 % a v Severnej Amerike sa zvýšil o 2,4 %. Dopyt po vnútroštátnej leteckej preprave v januári medziročne stúpol o 6,8 %. V Indii vzrástol až o 22,9 %, v Číne sa zvýšil o 11,9 % a v USA posilnil o 5,5 %. Ruská vnútroštátna letecká osobná preprava však v januári medziročne klesla o 2 %.


"V januári sa udržal trend silného rastu prepravy, ktorý bol zreteľný v roku 2015," povedal generálny riaditeľ IATA Tony Tyler. "Základné podmienky signalizujú ďalší silný rok v osobnej leteckej preprave, pričom nedávny pokles cien ropy pravdepodobne poskytuje dodatočný stimul," dodal Tyler.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies