Veronika Remišová: Polícia potrebuje na svoju prácu pokoj a nie zaťahovanie do spravodajských či politických bojov

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 14:08 • 2 min
Veronika Remišová: Polícia potrebuje na svoju prácu pokoj a nie zaťahovanie do spravodajských či politických bojov

BRATISLAVA - Veronika Remišová uviedla, že polícia potrebuje na svoju prácu pokoj a nie zaťahovanie do spravodajských či politických bojov.

slovakia

left justify in out

Podľa nej môže minister vnútra rátať s ich podporou. Dodala, že sa nechcú vrátiť do čias, keď minister vnútra zametal pod koberec všetky kauzy vplyvných ľudí a keď policajný prezident pomáhal zločincom získavať informácie z policajných databáz. Ako vysvetlila, vo voľbách ľuďom sľúbili, že polícia bude mať voľné ruky a v súlade so zákonom bude môcť vyšetrovať všetky podozrenia z trestných činov.

 


„O vine a nevine nerozhoduje polícia, ale nezávislé súdy na základe celého balíka dôkazov. Preto je v tomto štádiu zbytočné rozoberať výpovede jednotlivých zločincov a kvôli tomu neustále odvolávať ministra vnútra,“ skonštatovala Remišová.

 

Prečítajte si: Boris Kollár požiadal o zvolanie koaličnej rady ohľadom Mikulca a Kovaříka

Dnes sa mala uskutočniť mimoriadna schôdza, na ktorej mal minister vnútra čeliť odvolávaniu. Parlament nebol dvakrát uznášaniaschopný, a tak podpredseda NR SR Gábor Grendel určil za ďalší rokovací deň pondelok 26. júla. Schôdzu inicioval opozičný Smer-SD.

 

img

 

Mikulec má podporu aj zo strany Juraja Šeligu. Ten momentálne nevidí dôvod na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Poukázal na to, že rovnaká schôdza bola pred pár týždňami a odvolaný nebol. Nič nové podľa neho nevyplývalo na povrch. Povedal to dnes médiám. 

 

Súvisiaci článok: Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca sa nezačalo ani na druhý pokus!

 

img

Predseda poslaneckého klubu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Michal Šipoš zasa uviedol, že opätovný pokus o odvolanie ministra vnútra SR Romana Mikulca je prejavom strachu ľudí, ktorí sa boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. 

 

Mohlo by vás zaujať: Smer je naďalej za odvolanie ministra Romana Mikulca. Dôvodom už nie je len prijatie úplatku

 

Poslanci tohto vládneho hnutia sa rozhodli nezaprezentovať pri otvorení schôdze. Šipoš dodal, že nechcú pomáhať predsedovi strany Smer – sociálna demokracia Robertovi Ficovi či predsedovi strany Hlas – sociálna demokracia Petrovi Pellegrinimu pri ďalšom „nenávistnom ťažení“ proti Mikulcovi. Podľa Šipoša si minister vykonáva svoj mandát čestne a profesionálne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies