V horúčave nie je nič lepšie ako naozaj dobrá letná pesnička

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 07:32 • 2 min
V horúčave nie je nič lepšie ako naozaj dobrá letná pesnička

Ani najzarytejšiemu zástancovi ľahostajnosti by sa nedalo nevšimnúť si, že leto roztiahlo ruky a pozýva skúsiť nielen občas až neznesiteľné teplo, ale aj voľnejšiu atmosféru. Na podčiarknutie privítania síce nezaškodí ani kornútok zmrzliny, či výlet za vodou, ale aj tak nie je nič lepšie, ako naozaj dobrá letná pesnička. O rozprúdenie horúčavy sa v roku 2021 postaralo nevšedné hudobné duo Ukitas.

slovakia

left justify in out

Ukitas tvorené speváckou dvojicou Nikola Benedikovičová a Terézia Gregušová, pripravilo zážitok pre uši aj oči latino skladbou Bailar y Cantor, prostredníctvom ktorej vyzývajú k veselému pospevovaniu a tancovaniu.

 

Podarilo sa im presne vystihnúť letné naladenie, pretože pieseň je síce rytmická, ale zasa nie až priveľmi, dáva telu možnosť na dostatočný a decentný pohyb.

 


Zábava
Za produkciu je zodpovedný etablovaný producent Domi Stoff, ktorého meno je tradične spájané s kapelou KING SHAOLIN. Pravdaže, aký by malo význam nechať hudbu šíriť sa, ak by k nej nebol vytvorený aj skutočne temperamentný a energiu vzbudzujúci videoklip? V prípade Bailar y Cantar sa choreografiou môžu popýšiť ohniví kubánci, ktorí sa obklopili partiou mladých milovníkov latino štýlu, a to všetko pod vedením Ramentola Ramosa. „Chceli sme zachytiť nespútanú zábavu ľudí, ktorí sa prišli odreagovať a zabaviť sa. Žiadnych profesionálov, ktorí prídu odtancovať naučené kroky, ale uvoľnenú, spontánnu partiu, ktorá zdieľa spoločnú energiu a zapálenie pre latino," vysvetľuje Ukitas príčinu, prečo sa na spoluprácu rozhodlo takto, a nie nijako inak.

 

O zábavu núdza veru nebola, nabažilo sa jej tak pri plnohodnotnom tanci, ako aj na smiech bohatých zážitkoch, ktoré hodnotou prevyšujú aj zlato. „Na natáčanie sme si vybrali lokalitu YACHTER club Modrá Čajka. Keď sme ich prišli osloviť, prekvapila nás charizma manažéra Milana, ktorý bol otvorený každej kreatíve, a s úsmevom nám povedal, že ak by sme potrebovali námorníka, je nám kedykoľvek k dispozícii," spomínajú si speváčky Nikola a Terézia, a už teraz je celkom zrejmé, že na pozitívnu skúsenosť nezabudnú. O dotvorenie správneho naladenia sa pričinil aj kameraman, ale, našťastie, celá záležitosť dopadla nadmieru dobre. 

 

Pýta sa, čitateľ, čo tým myslím?

Najlepšie asi bude, ak to objasní vždy zosúladená dvojica. „Vo vode skončil jeho nový dron, zlomkom sekundy, keď sa pri lete dotkol časti plachetnice, ktorá bola na zle viditeľnom mieste v diaľke. Klobúk dole za profesionalitu nášho dvorného kameramana, ktorý situáciu s utopeným dronom riešil s chladnou hlavou a pokračoval vo svojej práci profesionálne bez toho, aby nejakým spôsobom nabúral perfektnú náladu, ktorá v kolektíve panovala," prezradili speváčky.

 

Zatiaľ len druhé
Ukitas je známe nielen pre ucho lahodne znejúcimi hlasmi, ale výnimočnú reputáciu si vybudovalo na používaní ukulele. Výnimkou nie je ani najnovšia pieseň, v ktorej hudobný nástroj pomáha celkom sa ponoriť do melódie. Je to síce v poradí len druhé dielo spadajúce pod vlastnú tvorbu dua, avšak verní fanúšikovia, ktorých, ako sa dá tušiť, bude len pribúdať, veria, že v budúcnosti bude možnosť ochutnať ešte ďalšie a ďalšie a ďalšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies