Donovaly sú pre husté sneženie uzavreté pre nákladné autá nad 10 metrov

NETKY.SK • 5 December 2021, 10:54 • 2 min
Donovaly sú pre husté sneženie uzavreté pre nákladné autá nad 10 metrov

BRATISLAVA - Vodiči by mali byť na cestách opatrní, vozovky sú pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

slovakia

left justify in out

Horský priechod Donovaly je pre husté sneženie uzavretý pre nákladné vozidlá nad 10 metrov. V mnohých lokalitách je pre silné sneženie dohľadnosť do 100 metrov. Na webe zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

 

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa SSC zjazdné. Povrch vozoviek je na západnom a strednom Slovensku prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na ostatnom území je povrch vozoviek suchý až mokrý.

 

Horské priechody sú taktiež zjazdné. Poväčšine sú pokryté čerstvým a utlačeným snehom. Na horských priechodoch Huty a Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh, píše SSC. Miestami zľadovatený sneh je aj na cestách Pavčina Lehota - Jasná, Spišská Belá - Spišská Stará Ves, a na cestách v obvodoch Haligovce a Spišská Stará Ves.

 

SSC pripomína, že cesta na úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie je v zime neudržiavaná a uzavretá pre všetku dopravu. Úseky Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo, horské priechody Príslop a Šútovce sú počas zimnej sezóny uzavreté pre vozidlá nad desať metrov. Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies