Viete, ako správne prepravovať v aute psa? Vyhnite sa pokute!

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 12:36 • 2 min
Viete, ako správne prepravovať v aute psa? Vyhnite sa pokute!

Chceli by ste svojho domáceho miláčika vziať na menší výlet? Pozor na to, ako ho prepravujete v aute!

slovakia

left justify in out

Je leto, čas dovoleniek a výletov, ktoré si mnohí z nás nevedia predstaviť bez svojich psíkov. Tí sú našimi vernými partnermi počas celého roka. Či sa chystáte na niekoľkohodinovú cestu autom trebárs na chatu do hôr alebo len na nákup a svojho miláčika beriete so sebou, mali by ste mať na pamäti, že v záujme tak jeho, ako aj vašej bezpečnosti nevyhnutne musíte dodržať isté pravidlá. Človek totiž nikdy nevie...

 

Ľudia si veľmi často povedia „veď idem len za roh“ a psa si jednoducho naložia do auta. To by sme však nemali robiť nikdy, pretože nepripútané zviera v kabíne môže spôsobiť fatálnu nehodu. Známy je prípad, kedy majiteľka so psom posadeným na kolenách potrebovala prudko dobrzdiť, no nemohla, pretože zviera sa po páde zakliesnilo pri pedáloch, čo pre oboch dopadlo veľmi zle. Aj v prípade, že máte domáceho miláčika posadeného na zadných sedadlách, môže dôjsť k tragickým úrazom. Pes, ktorého po náraze vymrští, môže spolujazdcov aj zabiť. A tak nikdy nezabúdajte na nasledovné bezpečnostné opatrenia, a to nielen preto, aby ste sa vyhli vysokým pokutám!

 

img

 

Najjednoduchším spôsobom, ako sa postarať o bezpečnú jazdu so psíkom v aute je kúpa špeciálnych popruhov, ktoré sa zvieraťu jednoducho nasadia a pripnú do bežného pásu, ktorý máme v aute. Takto pri kolízii ostane pes na sedadle, nikoho neohrozí a zabráni sa tak aj jeho zraneniam.

 

 

Podobným spôsobom je možné zabezpečiť psíka aj v prepravných klietkach či boxoch. Tie rovnako vieme pripevniť k bezpečnostným pásom vo vozidle.

 

Pokiaľ ste majiteľom väčšej rasy, existuje aj iná pomôcka. Ide o špeciálnu mrežu, ktorá oddelí priestor kufra od ostatnej kabíny, a tak môžete zviera bezpečne voziť v batožinovom priestore svojho auta.

 

 

A keďže máme leto, neodpustíme si dôležité upozornenie. Teploty stúpajú do vysokých hodnôt, a tak NIKDY NENECHÁVAJTE PSA V ZAPARKOVANOM AUTE, ani v prípade, že pootvoríte okná a len si „odskočíte“ do banky. Auto sa zohrieva naozaj veľmi rýchlo a teplota tu v krátkom čase vystúpi na viac ako 60 stupňov Celzia. To by váš pes nemusel prežiť.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies