Trump sa vyjadril, ako sa postaví voči Venezuele po odchode svojho poradcu Boltona

NETKY.SK • 13 September 2019, 08:16 • 2 min
Trump sa vyjadril, ako sa postaví voči Venezuele po odchode svojho poradcu Boltona

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo včerajších hodinách vyhlásil, že po odchode jeho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona nezmierni postoje USA voči Venezuele.

slovakia

left justify in out

Bolton, ktorého politika bola charakteristická tým, že sa snažil vytlačiť Nicolása Madura z pozície prezidenta Venezuely, skončil vo funkcii tento týždeň v utorok. Niektoré médiá začali polemizovať, či Trump po jeho odchode zvolí zmierlivejší prístup voči Venezuele.

 

img

 

Prezident USA však na Twitteri uviedol, že jeho prístup by mohol byť ešte tvrdší. "Pravdupovediac, moje názory na Venezuelu a hlavne Kubu boli omnoho tvrdšie ako názory Johna Boltona. On ma brzdil!" napísal.

 

 

Viac ako 50 krajín vrátane USA uznáva opozičného lídra Venezuely Juana Guaidóa ako legitímneho prezidenta krajiny. Madura zase podporujú Rusko, Čína a Kuba. Washington medzičasom uvalil sankcie na venezuelských štátnych predstaviteľov a miestny ropný priemysel. Venezuela zažíva masívny odliv svojich občanov, ktorí krajinu opúšťajú v dôsledku ekonomickej a politickej krízy.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies