Princovi Harrymu je ľúto, že sa zbaví svojich kráľovských povinností

NETKY.SK • 21 Január 2020, 08:46 • 2 min
Princovi Harrymu je ľúto, že sa zbaví svojich kráľovských povinností

LONDÝN - Britský princ Harry povedal, že je smutný z toho, že sa musel vzdať svojich kráľovských povinností. Chcel vraj so svojou ženou Meghan ďalej slúžiť kráľovnej, britskému spoločenstvu a vojenským združeniam bez toho aby to bolo financované z verejných prostriedkov. Ukázalo sa však, že to nebolo možné, uviedol 35-ročný Harry.

slovakia

left justify in out

 

V prejave pred zástupcami svojej charitatívnej organizácie na podporu lesothských detí Sentebale Harry podľa agentúry Reuters povedal, že konečný výsledok nie je tým, čo zamýšľal.

 

Spojené kráľovstvo bude jeho domovom navždy

"Dúfali sme, že budeme naďalej slúžiť kráľovnej, spoločenstvu a mojím armádnym spolkom bez verejného financovania. Bohužiaľ to nebolo možné," povedal princ, ktorý zostáva šiestym v poradí následníctva na britský trón.

 

"Prijal som to s vedomím, že to nič nemení na tom, kto som alebo ako som oddaný. Ale dúfam, že ľahšie pochopíte, k čomu sme dospeli, že si nechám odstup od všetkého, čo som poznal, aby som urobil krok smerom k tomu, čo bude dúfam pokojnejší život," vyhlásil Harry.

 

"Spojené kráľovstvo je môj domov a miesto, ktoré milujem. To sa nikdy nezmení," povedal ďalej princ Harry. "Som veľmi smutný z toho, že to takto dopadlo," dodal.

 

Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudú disponovať titulom kráľovská Výsosť, nebudú plniť pracovné povinnosti plynúce z príslušnosti ku kráľovskej rodine a nebudú platení z verejných prostriedkov.

 

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, čo sú tituly, ktoré dvojici zostávajú, sa na tom dohodli s kráľovnou Alžbetou II. Harry a Meghan predtým oznámili, že chcú svoje povinnosti obmedziť, finančne sa osamostatniť a žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona