Pre hotely a reštaurácie sa zrušia kapacitné obmedzenia

NETKY.SK • 17 Január 2022, 18:46 • 2 min
Pre hotely a reštaurácie sa zrušia kapacitné obmedzenia

BRATISLAVA – Pre hotely a podobné služby krátkodobého ubytovania sa od stredy (19. 1.) ruší obmedzenie kapacity ubytovaných hostí (doteraz bolo 75 %). Ruší sa aj kapacitné obmedzenie pre prevádzky verejného stravovania (doteraz bolo 50 %). Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v rámci nových vyhlášok k opatreniam platiacim od stredy.

slovakia

left justify in out

Pri hoteloch a krátkodobom ubytovaní hovorí úrad o dvoch možných režimoch. V režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonavší) môžu fungovať v súvislosti s výkonom práce, s cieľom návštevy zdravotníckeho zariadenia alebo pre osoby na lyžiarskych výcvikoch a kurzoch v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu. Na tieto účely žiakom postačí antigénový samotest vykonaný v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu za prítomnosti zamestnanca školy povereného riaditeľom. V novom režime OP+ (ľudia s tromi dávkami vakcíny, prekonavší s dvomi dávkami vakcíny alebo dvakrát zaočkovaní s testom) môžu hotely fungovať pre všetkých, ktorí do tejto kategórie spadajú. Úrad však upozorňuje na potrebu zvýšenej frekvencie upratovania a dezinfekcie. Lanovky a vleky budú môcť fungovať v režime OTP a za dodržania protipandemických opatrení.

 

img

 

Čo sa týka reštaurácií, pri konzumácii na mieste platí režim OP s obmedzenými otváracími hodinami od 5.00 do 22.00 h. Konzumácia je povolená výlučne posediačky, pri jednom stole môžu byť najviac štyri osoby alebo členovia jednej domácnosti a odstup od stolov musí byť dva metre od seba.

 

Možno vás zaujme: Pieninský národný park si pripomína už 55. výročie vzniku, jeho vyhlásenie však nebolo také jednoduché




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona