Doneckí Juhoameričania odmietajú riskovať životy

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 10:56 • 2 min
Doneckí Juhoameričania odmietajú riskovať životy

MOSKVA - Juhoameričania v službách futbalového klubu Šachtar Doneck sa obávajú o svoje životy, preto odmietli letieť s tímom na východ Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Brazílsky stredopoliar Douglas Costa je súčasťou brazílskej légie Šachtaru a svoje konanie vysvetlil nasledovne: "V regióne panuje situácia, keď ide o život. Milujem klub, tamojších ľudí, mesto, ale mám strach. Chcem v Šachtare zostať, no za prijateľných pracovných podmienok." Kým sa konflikt medzi proruskými separatistami a jednotkami ukrajinskej armády neskončí, bude vraj radšej trénovať vo Švajčiarsku.

 

Šachtar by mal v utorok odohrať zápas o ukrajinský Superpohár s Dynamom Kyjev. Nemôže však počítať so službami piatich Brazílčanov a jedného Argentínčana, ktorí odmietli nastúpiť do lietadla po prípravnom zápase s Olympique Lyon. Majiteľ klubu Rinat Achmetov pohrozil futbalistom, že vyvodí voči nim konzekvencie. Bude žiadať desiatky miliónov eur ako kompenzácie, čo mu vraj umožňuje znenie zmlúv s hráčmi. "Ak neprídu, budú znášať následky," vyhlásil a ohľadom bezpečnosti dodal: "Nebudeme predsa riskovať a brať hráčov niekam, kde to nie je bezpečné." 

 

Doneck sa nachádza asi 60 km od miesta, kde niektorá z bojujúcich strán zostrelila civilné lietadlo malajzijskej spoločnosti s 298 pasažiermi na palube. Medzi štrajkujúcimi futbalistami sú aj dve brazílske opory tímu Alex Teixeira a práve Douglas Costa, ich krajania Ismaily, Fred a Dentinho, ako aj Argentínčan Facundo Ferreyra. "Nevylučujem, že sa na poslednú chvíľu vrátia," tvrdí Achmetov. 

 

Tréner Šachtaru Mircea Lucescu zašiel ešte ďalej a obvinil agenta rebelujúcich hráčov Kiu Joorabchiana, že sa snaží zo situácie vytĺcť kapitál. "Je to škandál. Zneužil situáciu, naviedol ich," povedal Lucescu. V štruktúrach úradujúceho ukrajinského majstra pôsobí vo funkcii šéfa medzinárodného oddelenia bývalý úspešný slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý sa v decembri 2013 dohodol na predĺžení spolupráce o dva roky. Šachtar nie je jediný ukrajinský klub, ktorý rieši takýto problém. Argentínsky útočník Sebastián Blanco sa pred sezónou odmietol vrátiť do Metalistu Charkov. Všetci hráči môžu čeliť sankciám zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies