Donald Trump tvrdí, že Severná Kórea napreduje v odstraňovaní jadrových zbraní

NETKY.SK • 8 August 2018, 07:19 • 2 min
Donald Trump tvrdí, že Severná Kórea napreduje v odstraňovaní jadrových zbraní

BEDMINSTER - Prezident USA Donald Trump v utorok trval na tom, že Severná Kórea napreduje v odstraňovaní svojho jadrového programu.

slovakia

left justify in out

Trump to povedal v príhovore pred podnikateľskými lídrami na večeri vo svojom golfovom klube v americkom štáte New Jersey.

 

Šéf Bieleho domu tvrdil, že Pchjongjang dodržiava dohody, ktoré dosiahol so severokórejským vodcom Kim Čong-unom v júni na historickom summite v Singapure.

 

Trumpovo vyhlásenie sa úplne odlišovalo od skorších výrokov poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona, podľa ktorého Severná Kórea nerobí potrebné kroky na denuklearizáciu (odstraňovanie jadrových zbraní). Bolton zároveň jednoznačne zamietol myšlienku skorého zrušenia sankcií uvalených na Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR).

 

Trump však v príhovore takisto naznačil, že v spomalení procesu denuklearizácie pravdepodobne zohráva úlohu Peking. Povedal: "Čína nám zrejme trochu škodí." Prezident svoje slová nespresnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies