Doktorandi i vysokoškolskí učitelia sa môžu uchádzať o štipendiá v Nemecku

NETKY.SK • 8 December 2022, 15:00 • 2 min
Doktorandi i vysokoškolskí učitelia sa môžu uchádzať o štipendiá v Nemecku

BRATISLAVA - Slovenskí doktorandi, vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na rôzne typy pobytov do Nemecka. Štipendiá udeľuje Nemecká akademická výmenná služba (DAAD). TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

slovakia

left justify in out

Výskumné štipendiá v trvaní jeden až šesť mesiacov sú určené doktorandom, postdoktorandom, vysokoškolským učiteľom a výskumným pracovníkom a taktiež bývalým štipendistom DAAD. V kategórii štipendií pre umelecké odbory a architektúru existujú študijné štipendiá pre vysokoškolských učiteľov. "V prípade schválenia žiadosti o štipendium štipendista získava štipendium na pokrytie životných nákladov (výška štipendia závisí od typu pobytu, od 1200 do 2150 eur/mesiac)," uviedol Chlup. Žiadosti o štipendiá sa podávajú do 16. januára 2023, pobyty je možné realizovať od júna do decembra 2023, v prípade doktorandov a postdoktorandov do marca 2024. Podrobné informácie o podmienkach udelenia štipendia, ako aj o spôsobe podania žiadosti nájdu záujemcovia na portáli SAIA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies