Zamestnanec radnice uväznil komisiu vo volebnej miestnosti v Brne

NETKY.SK • 9 Október 2021, 16:04 • 2 min
Zamestnanec radnice uväznil komisiu vo volebnej miestnosti v Brne

BRNO - Zamestnanec radnice v mestskej časti Brno-Žabovřesky zabudol v piatok večer, že sa konajú voľby. Zakódoval volebnú miestnosť!

slovakia

left justify in out

Zamestnanec radnice omylom uväznil komisiu vo volebnej miestnosti. Zabudol totiž, že sa tam konajú voľby a budovu pri odchode zakódoval. Informoval o tom v sobotu spravodajský portál iDNES.cz. Na mieste zasahovala aj mestská polícia. Jej hovorca Jakub Ghanem uviedol, že incident trval iba chvíľu a nikto nebol obmedzený na ústavnom práve voliť.

 

img

 

Výstraha z alarmu na radnici sa aktivovala večer po 21:30 . "K úradu boli hneď vyslané dve policajné hliadky a spojili sa s osobami vo vnútri. Pracovníci z operačného strediska súbežne zavolali kontaktnej osobe," povedal Ghanem.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Voľby v Česku úspešne skončili

 

Podľa hovorcu sa nakoniec ukázalo, že do objektu sa nepokúšal nikto vniknúť neoprávnene. "Jeden zo zamestnancov radnice si iba pri odchode z práce neuvedomil, že sa ešte stále konajú voľby a komisiu zakódoval v budove." Dodal, že alarm sa po chvíli podarilo deaktivovať.

 

Po uzavretí volebných miestností sa začalo sčítavanie hlasov v sobotu popoludní. Relevantné výsledky budú známe až v sobotu neskoro popoludní alebo večer.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies