Monika Jankovská sa opäť postaví pred sudcu. Na krku má vážne obvinenia

NETKY.SK • 19 August 2021, 16:40 • 2 min
Monika Jankovská sa opäť postaví pred sudcu. Na krku má vážne obvinenia

BRATISLAVA - Prokurátor podal na bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú, jej svata Petra Vaska a bývalého šéfa Úradu boja proti korupcii Roberta Krajmera obžalobu pre vydieranie a marenie spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa zarážajúce, že bola podaná obžaloba na moju klientku, keďže závažným a zásadným spôsobom bolo porušené jej právo na obhajobu, a to tým spôsobom, že jej nebolo umožnené oboznámiť sa a preštudovať vyšetrovací spis. Moja klientka v momente, keď bola vyrozumená vyšetrovateľom o tom, že bol stanovený termín na preštudovanie vyšetrovacieho spisu, riadne písomne požiadala vyšetrovateľa o zrušenie tohto termínu a zároveň o určenie nového termínu na preštudovanie spisu," zareagoval obhajca Jankovskej Peter Erdős.

 

Súvisiaci článok: Moniku Jankovskú prepustili z nemocnice do domácej liečby. Jej stav je stále vážny


Podľa jeho názoru zdravotný stav jeho klientky neumožňuje zúčastniť sa na takomto úkone, pretože po psychickej stránke sa necíti byť spôsobilá na akýkoľvek úkon. Doplnil, že Jankovskej to neodporúča ani jej ošetrujúci lekár.

 

"Ten jasne konštatoval, že v prípade jej účasti na akomkoľvek vyšetrovacom úkone by mohlo dôjsť k zhoršeniu jej zdravotného stavu. Moja klientka jasne napísala do svojej žiadosti, že sa svojho práva na preštudovanie a oboznámenie sa s výsledkami vyšetrovania nevzdáva a chce toto právo využiť," zdôraznil advokát.

 

Erdős uviedol, že vyšetrovateľ neakceptoval Jankovskej žiadosť o zrušenie tohto termínu a oznámil jej, že nevyhovie tejto žiadosti. "V prípade, ak sa nezúčastní, tak to bude považovať za nevyužitie práva," zdôraznil advokát.

 

Prečítajte si tiež: Moniku Jankovskú museli dnes hospitalizovať na bratislavských Kramároch

 

Bývalá štátna tajomníčka, ktorá údajne za úplatok odsúdila Ondreja Janíčka, je obvinená v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka a následne minulý rok obvinili aj v rámci akcie Víchrica.


Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľ, ktorý o bar prišiel, keď ho oň pripravila skupina okolo zavraždeného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho, dosiahol minulý rok v októbri obnovu konania na Okresnom súde Trenčín. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona