Keď počul rozsudok „nevinný“, Kevin Spacey sa rozplakal

NETKY.SK • 29 Júl 2023, 11:30 • 2 min
Keď počul rozsudok „nevinný“, Kevin Spacey sa rozplakal

Kevin Spacey sa v stredu rozplakal, keď ho britská porota uznala za nevinného v prípade deviatich obvinení zo sexuálneho útoku, neslušného obťažovania a najzávažnejšieho obvinenia - prinútenia osoby k sexuálnej aktivite.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že známy americký herec Spacey bol v deň svojich 64. narodenín zbavený všetkých obvinení, ktoré boli voči nemu v Spojenom kráľovstve vznesené. Porote trvalo 12 hodín počas dva a pol dňa, kým dospela k tomuto rozhodnutiu.

Pri čítaní konečného verdiktu sa Spacey neudržal a rozplakal sa. K presklenej lavici obžalovaných na súde Southwark Crown Court, v ktorej herec zo známych filmov „Americká krása“, „Sedem“, „Pošli to ďalej“, „Šéfovia na zabitie“, či seriálu „House of Cards“ strávil posledné štyri a pol týždňa v emočnom momente pristúpil súdny zriadenec a ponúkol mu vreckovku, ktorú prijal.

Po tom, čo padol rozsudok, Spacey zamieril k svojmu manažérovi Evanovi Lowensteinovi, ktorý ho počas celého procesu podporoval. Objal aj členov svojho právneho tímu, ktorý tvorili advokát Patrick Gibbs QC a právnik Oliver Schneider Sikorsky.

Vo vyhlásení pre tlač po skončení súdneho procesu Spacey povedal: "Viem si predstaviť, že mnohí z vás chápu, že po tom, čo sa dnes stalo, je toho na mňa veľa. Chcel by som však povedať, že som nesmierne vďačný porote za to, že si našla čas na dôkladné preskúmanie všetkých dôkazov a všetkých faktov, kým dospela k rozhodnutiu. Chcem tiež poďakovať zamestnancom v tejto súdnej budove, ochranke a všetkým, ktorí sa o nás každý deň starali, môjmu právnemu tímu... za to, že tu boli každý deň, a to je všetko, čo musím v tejto chvíli povedať. Ďakujem vám veľmi pekne."

Po skončení súdneho procesu sa s hercom stretli piati z porotcov, ktorí spolurozhodovali o jeho osude. Spacey sa im údajne poďakoval a v jednom momente sa im krátko uklonil s rukami prekríženými na hrudi.

Počas súdneho procesu si porota vypočula štyroch mužov, ktorí podali sťažnosti na herca (z právnych dôvodov nemožno menovať žiadneho z nich). Išlo o rôzne obvinenia zo sexuálneho napadnutia či sexuálne agresívnych poznámok. Spacey všetky obvinenia poprel a porota všetky zamietla.

Oslobodzujúce rozsudky sú ďalším víťazstvom Spaceyho, ktorý v októbri minulého roka vyhral občianskoprávny spor o 40 miliónov dolárov, ktorý podal herec Anthony Rapp. Rapp obvinil Spaceyho zo sexuálneho násilia, ku ktorému došlo v roku 1986, ale newyorská porota žalobu zamietla.

Gene Fallaize, režisér najnovšieho filmu Kevina Spaceyho, vyhlásil, že si stojí za svojím rozhodnutím obsadiť herca v čase, keď čakal na súdny proces za sexuálne obťažovanie. "Neľutujem, že som Kevina obsadil, a urobil by som to znova," povedal pre magazín Variety Fallaize, ktorý Spaceyho režíroval v novom thrilleri "Control".

 

Vo filme sa Spacey vizuálne neobjavuje, hrá tu muža, ktorý sa chce pomstiť a unesie auto vysokopostaveného vládneho úradníka. Jeho úloha, ktorá je celá nahovorená, sa nahrávala v Londýne v decembri minulého roka, len niekoľko týždňov po tom, ako bol obvinený zo siedmich sexuálnych trestných činov, za ktoré ho tento mesiac súdili.

Predtým, ako sa v roku 2017 objavili prvé obvinenia zo sexuálneho obťažovania, bol Kevin Spacey jedným z najžiadanejších hercov v Hollywoode. Bol uznávaný odborníkmi aj obľúbený fanúšikmi - jeho meno pravidelne priťahovalo davy divákov do kín, zatiaľ čo jeho výkony chválili kritici.

Počas svojej kariéry získal dvoch Oscarov - jedného za hlavnú úlohu (za film Americká krása z roku 1999) a jedného za vedľajšiu úlohu (za film Obvyklí podozriví z roku 1995).

Za svoje výkony na divadelných doskách a plátne získal aj ceny Tony, Olivier, Zlatý glóbus, Bafta, Critics Choice a niekoľko Screen Actors' Guild Awards. V roku 1999 dostal vlastnú hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Okrem svojej hereckej práce bol Spacey v rokoch 2004 až 2015 umeleckým riaditeľom divadla Old Vic v Londýne.

Americká hviezda bola za svoju prácu ocenená čestným titulom Commander a Knight Commander of the Order of the British Empire v roku 2010, resp. 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies